Hvad er aktivitetsbaseret budgettering?

Aktivitetsbaseret budgettering, er en tilgang til budgetprocessen, der fokuserer på at identificere de udgifter til aktiviteter, der foregår i alle områder af en virksomhed eller organisation, og afgøre, hvordan disse aktiviteter relaterer til hinanden. De data vedrørende disse aktiviteter, og hvordan de relaterer til hinanden bruges til at opstille mål, at gøre det muligt for organisationen at komme videre. Ved at forstå forholdet mellem alle de af organisationens aktiviteter, er det ofte muligt at skabe realistiske budgetter for hver afdeling, der er mere retfærdig og i den bedste interesse for virksomheden i det lange løb.

Begrebet aktivitetsbaseret budgetlægning er forskellig fra den såkaldte cost-baseret budgettering. Ofte er den omkostningsbaserede tilgang er baseret på vurderingen af ​​de faktiske udgifter forbinder med en tidligere budgetperiode, og blot at justere disse beløb baseret på den aktuelle inflation, eller at tage højde for ændringer i mængden af ​​omsatte. Derimod er aktivitetsbaseret budgettering mere optaget af, hvad der sker i organisationen, hvordan disse handlinger eller aktiviteter arbejde sammen, og derefter tildeling af midler til hver enkelt aktivitet, baseret på hvor meget det vil koste at fuldføre disse aktiviteter.

Fortalere for aktivitetsbaseret budgettering ser denne fremgangsmåde som mere realistisk, da det indebærer kigge indad på aktiviteter og omkostninger i stedet for at basere budgettet på ydre påvirkninger. Fra dette perspektiv er denne strategi forstået at skabe økonomiske prognoser, der er mere præcise, og dermed bede organisationen til at få mest effektive udnyttelse af sine ressourcer. Som en bonus, betyder, at analysen af ​​hver enkelt aktivitet og dens bidrag til den igangværende succes for organisationen, at alle aktiviteter, der ikke synes at relatere til andre aktiviteter inden for organisationsstruktur kan faktisk være unødvendige, og kan fjernes uden at have en negativ effekt på den samlede drift.

De, der går ind for en omkostningseffektiv tilgang over anvendelsen af ​​aktivitetsbaseret budgettering bemærke, at denne tilgang ikke nødvendigvis tager højde for muligheden af ​​begivenheder såsom en stigning i omkostningerne til råmaterialer eller behovet for at udskifte forældet udstyr. Ifølge denne tankegang, er det kun retter fokus for aktiviteten baserede metode tegner sig for en del af de data, der er nødvendige for at udvikle en brugbar budget. Først når denne indad analyse kombineret med behandling af eksterne faktorer, som kunne udøve en vis grad af indflydelse i den kommende regnskabsperiode kan organisationen håb om at udarbejde et budget, der er virkelig praktisk og tilbøjelige til at opfylde behovene i organisationen i løbet af de kommende periode.

Hvad er en titel defekt?
Hvad er en regering konsolidering af gælden lån?
Hvad er en Cash salg?
Hvordan er en Credit Score Bestemmes?
Hvad er finansiel planlægning?
Hvad er investment-grade obligationer?
Hvad er Capital kvoter?
Hvad er Minoritetsinteresser?
Hvordan genkender jeg en livrente fidus?
Hvordan vælger jeg den bedste Sundhed og Dental Plan?
Hvad er en Recovery Swap?

Leave a Reply

trade online