Hvad er Basel-aftalerne?

Basel-aftalerne er en samling af aftaler indgået af Basel-udvalget om Bank Tilsyn (BCBS). Det er opkaldt efter en af ​​Schweiz ‘mest folkerige byer. BCBS administrative enhed er placeret der, og fungerer også som sin regelmæssige mødested. Basel-aftalerne giver anbefalinger om bank love og regler for finansielle institutioner for at fremme forvaltningen af ​​kapital og evnen til at håndtere tab.

BCBS blev dannet i 1974 af centralbankcheferne fra en samling af lande, kendt som den gruppe på ti: Belgien, Canada, Frankrig, Tyskland, Italien, Japan, Holland, Sverige, Det Forenede Kongerige og De Forenede Stater. Disse lande udgør halvdelen af ​​de G-20 store økonomier. Siden sin grundlæggelse andre nationer fra denne store gruppe, som omfatter Sydafrika, Indien og Kina, har sluttet sig til BCBS. Lande uden for G-20 realm, som Singapore og Hong Kong, er også medlemmer.

Det var en afvikling af Köln, Tyskland-baserede Bank Herstatt på grund af en forsinkelse i et dollar-betaling udveksling, der resulterede i dannelsen af ​​BCBS, og førte også til oprindelsen af ​​Basel I. offentliggjort i 1988, Basel I fokuserer på uventede tab af finansielle institutioner som den, at Bankens Herstatt opleves af oprettelse af minimumskapitalkravene. Den Accord etablerede fem niveauer af kapitalgrundlag risici-0, 10, 20, 50 og 100 procent, som måler, i hvilket omfang en bank kan blive såret af et økonomisk tab

For eksempel kan en bank med 0 procent af de risikovægtede aktiver, anses for at have Tier 1-kapital. Ifølge Basel I, foreslår BCBS, at institutter, som opererer på internationalt plan opererer på en 8 procent risikovægt.

Basel II, udgivet første gang i 2004, udvider ud over den kreditrisiko fokus for sin forgænger. Tilføjelse af tilsyn og markedsdisciplin til et minimum kredit krav, Basel-udvalget således etableret den såkaldte tre søjler i aftalerne. Basel II altoverskyggende fokus er at styrke og overvåge standarder for det internationale finansielle samfund.

Med den globale finansielle krise, der tog fat i slutningen af ​​2000’erne, dukkede den tredje udgave af Basel-aftalerne i 2009. Basel III revideres den tidligere aftalerne ved at fokusere på en styrkelse af de enkelte finansielle institutioner til at hindre omfattende stød sker. En sådan styrkelse er fremmes gennem teknikker såsom bank gearing og likviditet.

Især ikke BCBS ikke udøve myndighed til at håndhæve Basel-aftalerne. Hvad det tilskynder til, er imidlertid en international konvergens af basale finansielle standarder. Der er ikke-BCBS medlemmer, at gennemføre Basel-aftalerne gennem deres nationale love og bestemmelser.

Hvordan forbereder jeg mig til hæren Retirement?
Hvilke faktorer påvirker dommerne »Vederlag?
Hvad er en indadgående investeringer?
Hvad er glas Insurance?
Hvad er fungibilitet?
Hvordan vælger jeg den bedste Farm ejendomsforsikring?
Hvad er et kommercielt lån?
Hvad er en obligation?
Hvad er en multiple-Step Resultatopgørelse?
Hvordan får jeg Federal Student Aid?
Hvad er personlige lån?

Leave a Reply

trade online