Hvad er de forskellige typer af finansielle derivater?

Finansielle derivater er investeringsinstrumenter, der tillader en investor at drage fordel af, at kursudviklingen på en specifik sikkerhed uden straks at få ejerskab af sikkerheden. På denne måde kan en investor blive involveret med en sikkerhed på en mindre pris, hvad det ville koste at købe det direkte. De to mest almindelige typer af finansielle derivater er optioner, som giver en investor mulighed for at købe eller sælge et underliggende værdipapir, og futures, som forpligter en kontrakt-indehaveren til at købe det underliggende værdipapir. Derivater er også forskellige i forhold til de typer af værdipapirer, som kan omfatte aktier, obligationer, råvarer og valuta, der ligger til grund for kontrakterne.

Til at involvere sig med nogle af de virksomheder, der dominerer aktiemarkedet, skal en investor ofte sat en stor del af kontanter. En sådan investering kan ofte tage lang tid at komme til at bære frugt, selv om, hvilket betyder, at investors aktiver og likviditet måske ikke umiddelbart påvirket. Finansielle derivater giver muligheder for investorer at blive udsat for sådanne bestande og andre pebret aktiver til en brøkdel af prisen og med langt større fleksibilitet. Kontrakterne kaldes derivater, fordi de får deres værdi fra udførelsen af ​​disse underliggende aktiver.

Mulighederne er blandt de mest populære af alle finansielle derivater, især fordi mange arbejdsgivere tilbyder aktieoptioner til arbejdsgiverne. En grundlæggende aktieoption kontrakt giver ejeren ret til enten at købe, med en call-option, eller sælge, med en put-option, 100 aktier i bestanden til en pris kaldet strike-pris. Hvis køberen af ​​en option, der skal betale en pris for at eje kontrakten kan forudse kursudviklingen på lager, kan han drage fordel af forskellen mellem den strike-prisen og den endelige pris af bestanden.

Futures er finansielle derivater samme muligheder i at den ene part kan købe nogle underliggende aktiv på et tidspunkt i fremtiden på en forudbestemt pris. De adskiller sig fra model dog i, at køberen skal købe det underliggende aktiv på tid og pris er fastsat i kontrakten. Der er ingen præmie, der betales for futures kontrakt selv, hvilket også gør den forskellig fra en muligheder aftale.

Det er vigtigt at bemærke, at lagrene er ikke de eneste underliggende aktiver i finansielle derivater. Næsten alt, der har anden form for værdi, som kan øge eller mindske over tid kan bruges i en derivataftale. For eksempel er råvarer som guld eller sølv ofte baggrund af futures-kontrakter. Fremmed valuta, som kan stige eller falde i værdi i forhold til hinanden, er også populære aktiver, som investorer i futures aftaler.

Hvad er aftaleindskud?
Hvad er lån til værdi?
Hvad er Emergency Room Insurance?
Hvad er et booking gebyr?
Hvad er Endowment vildledende markedsføring?
Hvad er Skat Sheltering?
Hvad er en IRA Distribution?
Hvad er en hård Market?
Hvad er Online Corporate Banking?
Hvad der betragtes som en god kreditvurdering?
Hvordan vælger jeg den bedste høje renter opsparingskonto?

Leave a Reply

trade online