Hvad er Divesture?

Divesture er salg eller salg af et aktiv. Du kan også høre divesture benævnt afhændelse eller frasalg. Der er en række grunde til at vælge at slippe af med aktiver, og forskellige måder hvorpå disse aktiver kan bortskaffes. I et simpelt eksempel på divesture, kan et selskab, der fokuserer på fremstilling af biler vælger at afhænde en afdeling, der håndterer eksperimentelle fly, under forudsætning af, at opdelingen er mere værd på egen hånd, og at det distraherer fra selskabets vigtigste mission.

En af de mest almindelige motivation for divesture er økonomisk. Kort sagt, når et aktiv ikke længere tjene penge til sit moderselskab, kan virksomheden vælge at sælge eller på anden måde disponere over det, før det bliver en forpligtelse. Ligeledes kan virksomheder, spin-off divisioner, som ville være mere rentabelt på egen hånd, eller blive opfordret til at sælge divisioner og aktiver, som er mere værdifuld for potentielle købere end de er til virksomheden.

Nogle gange er divesture udføres som svar på en regering mandat. Mange regeringer er bekymrede for væksten i monopoler, og hvis et selskab erhverver for mange virksomheder, der ligner sig selv, kan det blive pålagt at afhænde for at fremme en sund konkurrence. Hvis for eksempel en producent af kommercielle fly opkøbt de øvrige tre producenter af fly i en nation, ville det blive betragtet som et monopol, og det ville være dømt til at afhænde.

Virksomhederne kan også vælge divesture som reaktion på socialt pres. Socialt bevidste investorer kan være tilbageholdende med at investere i selskaber, der producere bestemte produkter, så virksomhederne kan vælge at lukke produktionen af ​​disse produkter i en divesture for at tiltrække investorer. Divesture kan også være relateret til politisk pres: flere virksomheder, der handler med undertrykkende udenlandske regimer, for eksempel, har afhændet til at forbedre deres offentlige image.

Når en virksomhed afhænder, kan den vælge at gøre det gradvist over tid, eller pludseligt. Der er fordele og ulemper ved begge metoder. En virksomhed, som hurtigt gennemfører en række frasalg kan gnist investor panik, der fører folk til at tro, at virksomheden er i fare for at gå under, som kæmper virksomhederne ofte sælge dele af sig selv ud at rejse kapital. Langsom divesture er normalt opfattes som mere forsigtige, hvilket tyder på, at en virksomhed er omhyggeligt beskæring sig til at finpudse de varer og tjenesteydelser den tilbyder.

Hvad er en High-Yield Bond Index?
Hvad er fremskyndet afskrivning?
Hvad er skattefordelen regel?
Hvad var årsagen til subprime krisen?
Hvad er det grundlæggende i Financial Accounting?
Hvad er en hybrid økonomi?
Hvad er fordelene ved Reservation?
Hvad er de forskellige typer beskæftigelse fordelene?
Hvordan jeg Estimate en lejlighed elregning?
Hvad er de forskellige typer af FICA Restitutioner?
Hvad er de bedste tips til online aktiehandel i Canada?

Leave a Reply

trade online