Hvad er ekstern finansiering?

Ekstern finansiering er nogen måde, hvorpå et selskab rejser finansiering af andre end at bruge sin egne penge. Dette oftest indebærer at udstede egenkapitalinstrumenter i virksomheden, såsom at sælge aktier. Det kan også omfatte at optage lån. Som en generel regel, er at rejse ekstern finansiering en højere pris end intern finansiering.

Der er to primære måder for en virksomhed at hæve penge. Den ene er intern finansiering, der dækker penge genereret af erhvervslivet, herunder især de årlige overskud. Intern finansiering kan også omfatte en række andre metoder, herunder at sælge et fysisk aktiv, såsom en bygning. Den anden måde at hæve penge er ekstern finansiering, hvilket som regel indebærer at få kontanter fra en ekstern kilde, uden at varer eller ydelser til gengæld. I stedet for at opgive varer og tjenester, vil et firma at få ekstern finansiering som regel give op enten gæld eller egenkapital.

Finansiering via gæld indebærer at tage lån. Dette kan være fra investorer i stedet for blot en enkelt bank. Den bedst kendte form er gennem obligationer, som er et løfte om at tilbagebetale penge, plus renter, på en fast dato. I modsætning til de fleste lån, kan en obligation sælges videre til en anden investor, hvilket betyder, at virksomheden kan afvikle tilbagebetale penge til en anden end, hvem de lånte det fra.

Finansiering via egenkapital indebærer at sælge en andel af virksomheden. Dette er også kendt som en kapitaludvidelse. I nogle tilfælde kan det gøres ved et privat arrangement med en bestemt investor. I andre tilfælde er tale om at gå offentligheden, således at bestanden i virksomheden kan handles offentligt.

Første gang dette gøres ved at en virksomhed er kendt som børsintroduktionen. Det er ikke en billig løsning, da der er meget komplicerede regler at følge, når de gennemfører de IPO, især om den måde, virksomheden forklarer dets finansielle situation til potentielle aktionærer. Efter at have foretaget en børsintroduktion, er fremtiden ligestillingsspørgsmål kendt som en sekundær egenkapital tilbud. Dette kan enten inddrage ejere af firma, der sælger nogle af deres egne lager, eller virksomheden skabe nye lager at sælge offentligt. Den sidstnævnte situation betegnes som fortynding bestanden, da det betyder, at hver aktionær ejer nu en mindre andel af virksomheden.

Der er flere aspekter ved at drive forretning der klassificeres som eksterne finansiering, selv om de ikke passer mønstret af en virksomhed går ud og leder efter det. For eksempel forhandle mange virksomheder tilbud, hvor de har 30 dage eller mere til at betale for varer, de køber, såsom råvarer. Denne effektivt giver dem mulighed for at få materialerne gratis indtil betalingsdatoen, der tæller som en form for finansiering.

Hvad er en ballon lån?
Hvordan indbetaler jeg en postanvisning?
Hvad er de bedste tips til Private Equity Investering?
Hvad er de forskellige typer af 1099 Fradrag?
Hvad er en Financial Accounting Analyse?
Hvad er en personlig Kassekredit?
Hvad er de forskellige typer af finansielle Benchmarking?
Hvad er et udskudt udgifter?
Hvad er de forskellige typer af Psykiatrisk Insurance?
Hvad er fordelene ved Diversificering?
Hvad er samlede risiko?

Leave a Reply

trade online