Hvad er en banklicens?

En banklicens er en tilladelse fra en regulerende organ, der giver en person eller gruppe til at åbne en finansiel institution i en bestemt jurisdiktion. Banksektoren i de fleste lande er stærkt reguleret. Banker er et centralt element i et lands økonomi, og de licenskrav er typisk strenge at afværge bankkrak og sammenbruddet af offentlighedens tillid. Kun de personer, der er blevet grundigt undersøgt får lov til at levere banktjenester til offentligheden.

Definitionen af ​​en bank varierer afhængigt af land på spørgsmålet og retssystemet, der er på plads. Generelt en bank er en finansiel institution, der modtager indlån fra offentligheden, og derefter låner pengene under dens kontrol, for at andre personer og enheder, til en aftalt rente. Banken registrerer kundens indskud på konto og forpligtet til at give kunden adgang til sine midler på forlangende. Da der er en høj grad af tillid, der er involveret i processen, er en banklicens ydes kun i tilfælde, hvor de regulerende myndigheder er overbeviste om, at der ikke er nogen risiko for, at folk kører banken vil misligholde sine forpligtelser over for offentligheden.

Bankerne er primært reguleret af den kompetence, der bevilger banklicens, normalt inden for den bredere sammenhæng med nationale love om finansielle institutioner. I USA, for eksempel kan en bank være godkendt af statslige eller føderale myndigheder. En licens udstedt af en stat begrænser bankens operationer inden for statens grænser. Som den primære regulator af banken, ville staten have ansvaret for at sikre, at banken nok er pengestrømme fra driftsaktivitet og reservefonde, hovedpersonerne er troværdige, bank procedure er i overensstemmelse med statslige og føderale love, og at det offentlige penge er helt sikre, når de deponerede .

En person, der søger en tilstand banklicens i USA vil typisk nødt til at bevise, at han har rejst penge nok til at tilfredsstille behov, og kapital reservekrav, indsende en plausibel forretningsplan, og gennemgå en personlig og professionel undersøgelse af alle de principper, herunder investorer, ledere og direktører. Den type vetting involveret i at opnå en banklicens er typisk meget mere involveret end med nogen anden form for erhvervslicens. Opretholdelse af borgerne tillid til bankerne er af afgørende betydning for hver jurisdiktion. Hvis en bank misligholder sine forpligtelser eller hvis dens opdragsgivere køre på kant med loven, kan den offentlige miste troen på deres evne til at hæve penge når det er nødvendigt. Den offentlige panik forårsaget af nødlidende banker kan smadre et lands samlede økonomi og forårsage politiske omvæltninger.

Hvad er en lejer?
Hvad gør revisionsfirmaer gøre?
Hvad er samlede risiko?
Hvad er Prime Omkostninger?
Når Kan nogen sætte pant i mit hus?
Hvad er Bail?
Hvad er skatteudgifter?
Hvad er en Gold Credit Card?
Hvad er volatilitet?
Hvad er en Credit Default Swap Spread?
Hvad er Treasury Securities?

Leave a Reply

trade online