Hvad er en Bean Counter?

Udtrykket Bean Counter bruges ofte negativt til at beskrive en alt for nidkær eller kræsne revisor, selv om andre finansielle comptrollers også kan passe beskrivelsen. Mens en revisor kan blive bedt om at foretage en grundig opgørelse af hans eller hendes selskabets aktiver, vil kun en Bean Counter bogstaveligt tælle antallet af bønner, der er indeholdt i selskabets køkkenets spisekammer. En finansiel Bean Counter kan også granske de enkelte afdelingers budget til at finde nogen form for potentiel affald, uanset hvor ubetydeligt eller nominelle det ser ud til at være. Projektledere ofte frygt udseendet af en bønne tæller, da budgetnedskæringer og langvarig revision kunne følge tæt bagefter.

Sætningen Bean Counter har kun været i det offentlige rum siden 1970’erne, selv om det lyder som om det skulle være af en meget ældre oprindelse. Få kilder selv spekulere om udvælgelse af bønner som genstand for en sådan møjsommelig tæller. Det er muligt, at beskrivelsen er inspireret af nidkære køkkeninventar takers, der insisterede på at tælle hver eneste bønne i en taske eller hver kartoffel i en sæk. Det handler om at tælle alle bønne med udelukkelse af mere vigtige opgaver ville blive set af mange som den ultimative handling mikroledelse. Måske er udtrykket Bean Counter indtastet populære folkemunde gennem kommercielle eller militære fødevareindustrien, hvor streng opgørelse kontroller er almindelige.

Den første forekomst af ordet Bean Counter siges at forekomme i løbet af 1970’erne, som en beskrivelse af finansielle comptrollers og revisorer, der viste en abnorm mængde af interesse i selv de mindste detaljer af en virksomheds finanser. Oprindeligt blev næsten alle ansat i regnskabsmæssige områder uformelt beskrives som en bønne tæller, med lidt at ingen nedsættende knyttet betydning. Faktisk er mange professionelle revisorer og comptrollers stolt refererer til sig selv som bønner tællere.

I de senere år er der dog har titel af Bean Counter ikke just været en positiv én for revisorer. Et stigende antal mennesker holder bønne tællere ansvarlig for afvikling eller annullering af programmer på grund af budgetmæssige problemer. Når en ekstraudgift er opdaget eller et budget grænse er overskredet, er det som regel en bønne tæller, der mærker det først. Denne evne til at mothball en multi-million dollar projekt i løbet af budgetmæssige hensyn kan føre til nogle gnidninger mellem projektledere og virksomhedens økonomiske vagthunde. Sommetider en revisor har brug for at vide, hvornår det er passende at rapportere en mangel på bønner, og når det er bedre at lære at leve uden dem.

Hvad er koncernens Insurance?
Hvad er Monopolistisk konkurrence?
Hvad er Net indkomst?
Hvad er Basel-aftalerne?
Hvad er de forskellige typer af Stock Trading Systems?
Hvad er et brand Audit?
Hvad er Overskudsdeling?
Hvad er en flad pris?
Hvad er et kryds standard?
Hvordan vælger jeg den bedste fondsmæglerselskaber?
Hvad er en finansiel rådgiver?

Leave a Reply

trade online