Hvad er en børsintroduktion?

Initial Public Offering (IPO) for en ny offentlig virksomhed er den første mulighed for at investere offentligheden at være i stand til at købe aktier i selskabet. En børsnotering er en meget spændende tid for virksomheden, og børsintroduktioner er ofte ivrigt ventet af det investerende publikum også.

Der er flere grunde til, som en privat virksomhed kan ønske at blive et aktieselskab. De to største årsager er at rejse kapital og for at give de oprindelige investorer eller iværksættere, der startede virksomheden for at realisere overskud på deres investeringer og tid. En privat virksomhed er en, der investeres eller ejerskab er begrænset til at vælge enkeltpersoner eller organisationer. En offentlig virksomhed er et, hvor alle kan investere og få ejendomsretten ved at købe aktier på et offentligt handlede udveksling.

Virksomhed en børsnotering er en stor og spændende begivenhed for et nyt selskab. Et godt modtaget IPO betyder, at virksomheden vil have kontanter til at fremme dens udvikling og vækst. Det er også betyder normalt, at de mennesker, der startede virksomheden realisere nogle betydelige fortjeneste for deres indsats.

En børsnotering kræver en hel del arbejde, fra at kræve de nødvendige papirer med de regulerende instanser og skrive et prospekt potentielle investorer til at udforme og gennemføre en salgskampagne for salg af de oprindelige aktier. Da selskabet også nødt til at fortsætte med at fungere og supplere sin normale aktiviteter, er en finansiel virksomhed ofte hyret til at udføre dette arbejde. Dette firma er benævnt underwriting firmaet for børsnoteringen. For en virkelig stor børsnotering, kan arbejde endnu blive delt mellem flere underwriting virksomheder.

Det investerende publikum er normalt begejstret for en børsintroduktion. Det er svært at forstå, hvorfor, da de fleste bestande, der er solgt i løbet af en børsintroduktion, klarer sig dårligt i første omgang. Nogle virksomheder heller ikke overleve, således at investere i en IPO er mere risikabel, og som regel mindre givende derefter at investere i mere etablerede bestande. Måske investorer tror på salg hype, der normalt følger med en børsintroduktion. Måske er de begejstrede for at være blandt de første til at eje den næste potentielle IBM eller Microsoft.

Nogle børsintroduktioner gøre meget godt lige fra starten, og det er disse børsintroduktioner, der huskes. Den børsintroduktioner, der ikke er hurtigt glemt, mens historier om succesfulde IPO er igen fortalt og deres afkast ofte overdrevet. Nogle gange, at investere er som fiskeri, mere hype end kendsgerning.

Hvordan vælger jeg det bedste projekt Accounting System?
Hvad er ulemperne ved en 100% realkreditlån?
Hvad er en Lead Auditor?
Hvad er Small Business Venture Capital?
Hvad er en relevant Range?
Hvad er kredit historie?
Hvad er en Homebuyer Tax Credit?
Hvad er en Payroll fradrag?
Hvilke Donationer er fradragsberettigede?
Hvad er de bedste tips til Holding a Breast Cancer Fundraiser?
Hvad er Credit Control?

Leave a Reply

trade online