Hvad er en finansiel transaktion skat?

En finansiel transaktion skat er en afgift på visse typer af finansielle transaktioner, men ikke på specifikke aktiver eller organisationer. Disse skatter er designet til at øge indtægterne, selvfølgelig, men er også ofte beregnet til at ændre adfærden hos de finansielle institutioner og markeder, typisk for at minimere overdreven risikotagning og spekulation, der begge adfærdsmønstre, der er bredt opfattes som skadelig for den sunde velfungerende markeder . Finansielle transaktionsskatter har en meget lang historie bag, men fik meget mere interesse og appel i kølvandet på den globale finansielle krise i 2008.

Skatter på køb eller salg af aktier, som oprindeligt foreslået af John Maynard Keynes er beregnet til at reducere spekulation og begrænse væksten i farlige bobler i aktivpriser. Disse skatter, som pålægger en beskeden samlede afgift, typisk ikke mere end 2% per transaktion, er beregnet til at begrænse den hyppighed, hvormed investorerne købe eller sælge aktier. Selv en beskeden afgift, som denne, ville gøre nogle typer af hurtige turn-around spekulativ handel urentable, og kan reducere både markeds volatilitet og den procentdel af spekulanter i forhold til antallet af langsigtede investorer. Eksperimenter med disse afgifter ikke har påvist, hvad enten de er effektiv til at fjerne bobler.

Valutaspekulation er et andet væsentligt problem overfor moderne regeringerne, og forskellige versioner af den finansielle transaktion skat have været foreslået som mulige løsninger på denne fare. Valutaspekulanter tjener penge ved hurtigt at flytte til manipulere med værdien af ​​et lands valuta, indgåelse og udtrædelse positioner i den pågældende valuta med stor hastighed. Denne praksis, samtidig med at potentielt ganske indbringende, kan forårsage alvorlige afbrydelser i værdien af ​​et lands valuta og kan dermed skade handel og andre områder af den nationale økonomiske politik.

En finansiel transaktion skat kan bruges til at begrænse denne form for spekulativ aktivitet. Paul Spahn foreslået en finansiel transaktion skat, der ville skat normale valutaveksling på et meget moderat tempo, en sats, ville generere indtægter, men ikke give alvorlige tilskyndelse til at undgå vekselbørs, som også ville skade den økonomiske sundhed i et land ansætte en sådan skat. Hvis handel skubbede et lands valuta uden for en bred variabel pris band, ville imidlertid et andet, langt højere skatteprocent bliver aktive. Dette vil reelt gøre det umuligt at drage fordel af valutaspekulation, som den meget højere skattesats ville forbruge alle potentielle overskud.

Den globale finansielle krise i 2008 fokuseret ny opmærksomhed om den mulige nytte af en finansiel transaktion skat. Der var praktiske aspekter af denne opmærksomhed, der har at gøre med evnen til at reducere farlige fremtiden spekulation. Der var også en udbredt følelse af forargelse over aktiviteten i banksektoren, især i Storbritannien og USA, og mange politikere foreslået disse skatter så meget som et middel til at inddrive penge fra banker, som at stabilisere de finansielle markeder.

Hvad er de kvalifikationer til fallit?
Hvad er økonomiske institutioner?
Hvad er Ejendomsskat?
Hvad er en margin call?
Hvad betyder kostpris eller Market Mean?
Hvordan vælger jeg den bedste høje renter opsparingskonto?
Hvad er en Krugerrand?
Hvordan starter jeg investere i fast ejendom?
Hvad er Capital Effektivitet?
Hvad er en skat Cap?
Hvad er en infrastruktur, investeringer?

Leave a Reply

trade online