Hvad er en Finders Fee?

Køb og salg er ikke altid let, især hvis den pågældende vare er en stor virksomhed eller en værdifuld pakke af fast ejendom. Realkreditinstitutter og andre långivere kan være ivrige efter at gøre forretninger med en kvalificeret køber, men de kan ikke altid gøre telefonopkald og gøre det benarbejde at finde en køber selv. Det er her en mellemmand kan komme ind i billedet, og hans eller hendes økonomiske belønning for at finde en køber, kaldes ofte et Finder honorar.

En Finder honorar er en sum penge, som regel beregnet som en procentdel, som er givet til den person, der bringer køber, sælger og evt långiver sammen. For mange transaktioner, er dette gebyr forhandles god tid og sætte skriftligt, før salget er afsluttet. Licenseret ejendomsmæglere og realkreditmæglere almindeligt indsamle en henvisning gebyr, som simpelthen er en anden form for Finder honorar. Nogle gebyrer kan være så højt som 10 procent af den samlede salgspris, men det er langt mere tilbøjelige til at tjene omkring 0,5-1,0 procent. Dette kan stadig være en heftig beløb, hvis transaktionen er en virksomhed buyout eller et dyrt land deal.

Begrebet et Finder honorar er ikke begrænset til de verdener af fast ejendom og virksomhedsfusioner. Nogle mennesker tjener til livets ophold ved at forbinde motiverede sælgere med interesserede købere på en mindre skala. For eksempel kan en antik legetøj samler være at søge et bestemt element for at fuldføre hans eller hendes samling. Hvis en mellemmand, som er bekendt med antik-virksomhed kan finde legetøjet i en antik indkøbscenter, kan han eller hun være berettiget til et Finder honorar fra køber eller sælger. Denne regel er en uformel aftale mellem private parter.

Kernen i problemet med denne type afgift er, at medmindre mellemmanden er en autoriseret professionel, såsom et pant mægler eller ejendomsmægler, ingen af ​​parterne kunne føle sig forpligtet til at betale et Finder honorar. Faktisk, i visse jurisdiktioner opladning denne type af gebyret er ulovligt. Derudover kan nogle mennesker hævder, at et simpelt telefonopkald eller casual forslag ikke er værd at en procentdel af salgsprisen.

Købere og sælgere er mere tilbøjelige til at betale et Finder honorar hvis mellemmanden klart udførte en tjeneste. De involverede parter bør tjekke de lokale love at være sikker på, at de er i overensstemmelse med lovgivningen før opladning eller betaler et Finder honorar. Hvis det er lovligt, bør gebyret blive drøftet tidligt i processen, og den eneste belønning for mellemmanden kan være et klap på ryggen og et solidt håndtryk.

Hvad Er en Lille grad af systematisk Risk?
Hvad betyder øjeblikkelig eller Annuller Mean?
Hvad er en ETF?
Hvad er de bedste tip til at købe Call Options?
Hvad er Franchises?
Hvad er fortjenesteregnearket?
Hvad er en ikke-kvalificerede pensionsordning?
Hvad er et udskudt udgifter?
Hvad er den australske Stock Exchange?
Hvad er Kontinuerlig Compounding?
Hvordan køber jeg Palladium?

Leave a Reply

trade online