Hvad er en inflation?

Inflation er en vedvarende stigning i prisen på varer og tjenesteydelser inden for en definerbar økonomi, som den, en region, en nation eller et kontinent. Det sker for en række årsager, en af ​​de mest almindelige er den handling af købmænd at øge deres priser for at opretholde avancerne i en situation med stigende omkostninger, såsom arbejdskraft og energi. Den procentdel af disse omkostninger stige – inflationen – er målt meget omhyggeligt og indberettes regelmæssigt.

Set fra den gennemsnitlige forbruger, er den umiddelbare virkning af inflation, valuta mister noget af sin købekraft

Jo højere inflation, jo større er tabet. Det vil sige, hvis den årlige inflationsrate er på 2% årligt, vil forbrugeren har brug for $ 1,02 US Dollars (USD) til at købe hvad koste $ 1 USD året før.

Inflation kan blive en ond cirkel – forbrugeren, der i dag har brug for $ 1,02 USD for at købe, hvad koste ham $ 1 USD året før, vil andragende sin arbejdsgiver for en stigning i løn for at kompensere for tabet af købekraft. Den arbejdsgiver, der giver stigningen er igen står over for stigende udgifter til arbejdskraft, der kan inddrives ved at hæve priserne på varer eller tjenesteydelser.

Selv om nogle mennesker mener noget inflationen at være dårligt for økonomien, det er en kendsgerning, at de fleste økonomer anser det for at være ønskeligt i en dynamisk, voksende økonomi. Selv om der er ingen konsensus om, hvad den ideelle inflation skal være, regeringer og centralbanker verden over forsøg på at styre udbuddet og prisen på penge, således at vedligeholde det til en fornuftig pris, men ikke at afskaffe den helt. En årlig inflation på under 5% ville sandsynligvis venligst de fleste finansielle myndigheder.

Inflationen har dybtgående virkninger på områder i et anden økonomi end den gennemsnitlige forbrugers købsbeslutninger. For eksempel er berørte investorer med inflationen, fordi det reducerer den reelle afkast, de får af deres investeringer. En investor, der oplever et afkast på 10% på sine investeringer i et år i en økonomi, hvis inflation er 4% har faktisk tjent 6% realvækst

hvis satsen er større end 10%, så investor har faktisk tabt, fordi hans købekraften er blevet reduceret.

Der er også en stærk sammenhæng mellem inflationen og omkostningerne ved kredit-eller rentesatser. Rentesatser på lånte penge vil altid være højere end inflationen, fordi ellers ville långiver ved at miste købekraft. Således i en økonomi med lav inflation, vil renter på lånte penge også være lav, stille kreditter lettere overkommelig. I en økonomi med en høj inflation, dog vil de renter, der opkræves på lånte midler være høj. Høje kreditomkostninger tendens til at kvæle en økonomi, fordi virksomhedernes ekspansion ofte er finansieret for lånte penge,. Desuden skal nogle virksomheder og regeringer ofte låne midler til at dække deres driftsomkostninger på grund af uregelmæssige cash flow.

Inflationen sker også, når regeringen blot udskriver for mange penge, hvilket ofte fører til et fænomen kaldet hyperinflation. Det skete i flere lande på forskellige tidspunkter i løbet af det 20. århundrede. På et tidspunkt i 1923, trykt tyske Weimar Republik sedler med en pålydende værdi af 100.000 milliarder tyske mark, og $ 1 USD var værd 4 billioner (4,000,000,000,000) tyske mark. Den højeste inflation målt verden i det 20. århundrede var i Ungarn i juli 1946, målt over 41 quintillion procent en måned & emdash

en hastighed, hvor priserne fordobles hver tretten timer. Den mest alvorlige tilfælde af hyperinflation bemærket i det 21. århundrede, derimod, var i Zimbabwe i 2008, hvor satsen var omkring 5.500% per måned, og priserne fordobles cirka hver fem dage. Hyperinflation er en afgørende trussel mod ethvert lands nationale sikkerhed, fordi befolkningen mister tilliden til landets valuta og den regering, der har udstedt den.

Inflationen er overvåges nøje i USA, med det primære ansvar for måling og rapportering af inflationen falder til regeringens Labor Department. Det gør de ved at beregne de gennemsnitlige omkostninger ved et marked kurv af typiske forbrugsvarer og tjenesteydelser, herunder sådanne ting som bolig-og energiomkostninger. Inflationen beregnes ved at sammenligne disse data med, som har indsamlet tidligere. Ved at trække disse oplysninger fra kilder på landsplan, er afdelingen også er i stand til at identificere regionale inflationsrater, som kan variere meget på grund af de forskellige omkostninger ved sådanne poster som energi og boliger i forskellige dele af landet. Disse data er samlet og indberettes månedligt som Consumer Price Index (CPI), som er bredt accepteret som det officielle mål for inflationen.

Hvad er Cliff Optjeningsbetingelser?
Hvad er GAP Analyse?
Hvilken rolle spiller glidende gennemsnit i Teknisk Analyse?
Hvordan vælger jeg den bedste Merchant Bank?
Hvad er ældrebyrden?
Hvad er en Superannuation Scheme?
Hvordan vælger jeg den bedste Short Sale Agent?
Hvad er en fast takst Cash ISA-?
Hvad er en kontrakt om Deed?
Hvad er IT-Cost Management?
Hvad er en retmæssige ejer?

Leave a Reply

trade online