Hvad er en købsordre?

Indkøbsordrer er dokumenter af godkendelsesprocedurer, som er udstedt af en køber, og udvidet til en sælger. Den vigtigste funktion af købsordre eller Po er at angive betingelser for køb, der vil eksistere mellem de to enheder, i det mindste i forhold til alle indkøb aktiviteten angivet i dokumentet. Denne form for salgsordre kan bruges til at godkende en engangs-køb, eller give mulighed for at etablere og gælde for en række af indkøbene over en længere periode, normalt et kalenderår.

Forud for udstedelsen af ​​en ordreseddel, at mange virksomheder brug af et internt dokument, der er kendt enten som en indkøbsrekvisition eller blot en rekvisition. En afdeling eller anden enhed inden for virksomhedens struktur fremsætter anmodning herom til køb af bestemte varer eller tjenester, der benytter dette dokument. Ligesom købsordre, som regel rekvisition bærer et særligt identifikationsnummer, hvilket gør det relativt let for indkøbsafdelingen at holde styr på, hvorvidt anmodningen er blevet godkendt, afvist, eller er fortsat under overvejelse.

I tilfælde af, at de relevante indkøbskommissionær godkender rekvisition, en købsordre udstedt at fastlægge de vilkår og betingelser, hvorunder købet er foretaget. Dette indebærer ofte at identificere de sælger, der vil fylde den rækkefølge, enhedsprisen for de varer, der leveres eller tjenester, og den samlede købspris. Ofte leverandører omfatter køb ordrenummeret på fakturaen for den fyldte orden, hvilket gør det nemt for diverse kreditorer til at behandle fakturaen og anvende afgifter til den afdeling, der oprindeligt ønskede ordren.

Sammen med brug i evaluering og godkendelse anmodede om indkøb på en engangs-grundlag, kan købsordren også bruges til at tillade flere indkøb over en bestemt periode. Dette er ofte omtalt som et tæppe PO-eller rammeordre. For eksempel, hvis en afdeling inden for en given virksomhed ønskede at bruge audio-konference i løbet af det regnskabsår, vil det indsende en rekvisition til at købe område, der dækkede antallet af opkaldsminutter er nødvendige for en vellykket holde dem konferencer for, at hele året. Indkøbsafdelingen derefter søger at sikre en leverandør, der vil give den service til en fornuftig pr minut / per linje sats. Når sælgeren er identificeret og godkendt, en købsordre indkøbs-agent spørgsmål til sælger, som til gengæld spor referatet bruges, og sørger for at tæppet PO nummer er refereres til på hver faktura til kunden i løbet af året.

Mens større virksomheder oftere anvender både en rekvisition, og et køb for at holde styr på sin bestilling aktivitet, mindre virksomheder til tider kombinere de to dokumenter, effektivt at bruge det samme identifikationsnummer for at anmode om køb af varer og godkende denne anmodning. Til tider, har beslutningen om at bruge et enkelt dokument eller begge dokumenter har at gøre med at overholde statslige forskrifter samt opretholdelse af et omfattende internt historie. Så længe den dokumentation bruges skaber en konsekvent og nøjagtig registrering af transaktioner, og giver selskabet med den detaljeringsgrad, der har brug for, enten tilgang vil arbejde.

Hvad er offshore Skatter?
Hvad er en Derivatives Exchange?
Hvad er en skønsmæssig modtageren?
Hvad er schweiziske Private Banking?
Hvad er fordele og ulemper ved Balloon betalinger?
Hvad er en mangel brev?
Hvad er Financial Supply Chain Management?
Hvad er et checkhæfte?
Hvad er en bank Examiner?
Hvad er de bedste tips til en ENKEL IRA rollover?
Hvad er balance Billing?

Leave a Reply

trade online