Hvad er en kreditvurdering?

En rating er en simpel nummer, der mange långivere bruger til at afgøre, hvorvidt de vil give et lån eller en kassekredit til en person. Et kreditværdighed er påvirket af en række faktorer, hvoraf nogle er styrbar, mens andre, der ikke er.

Der er tre vigtigste agenturer långivere at gå til for at erhverve en individuel kreditvurdering: TransUnion, Equifax, og Experian. Mange långivere får to eller flere rapporter, som detaljer kan variere blandt agenturerne. Forskellige meninger om, hvilken af ​​agenturerne er den bedste eller mest nøjagtige, med fraktioner holde stærke meninger på begge sider for alle tre af de større bureauer.

Den formel, der anvendes af disse tre agenturer er kendt som Fico, opkaldt efter Fair Isaac Credit Organization, en af ​​de første virksomheder til at begynde at anvende kreditvurderinger i 1950’erne. En Fico score er et tal spænder fra 300 til 900, og ca tilnærmer den risiko, den enkelte udgør for en långiver. En rating på 300 betragtes som meget høj risiko, mens 900 angiver, stort set ingen risiko.

Den Fico score er beregnet på baggrund af den procentdel af din samlede kredit, du aktuelt anvender (ca. 30% af Fico score), hvor længe du har haft linjer af åbne kredit (15%), hvilke typer af kreditlinjer, du har (10 %), hvor stor din fortid kreditlinjer har været (10%), og dit antallet af forfaldne betalinger (35%).

Som en tommelfingerregel, er en kreditvurdering, omkring 500 høj nok risiko for, at mange långivere vil nægte en linje af kredit, og dem, der giver man vil straffe låntager med høje renter og vanskelige vilkår. Kreditvurderingsbureauer over 850 vil give den lavest mulige rente og en meget lille ned betaling hvor det er relevant. En kredit rating på over 650 er godt nok til at få fordelagtige vilkår og stort set altid være accepteret til nye kreditlinjer.

Mange organisationer tilbyder online-adgang til din kreditværdighed. Disse websteder tilbyder rapporter fra alle tre store agenturer, detaljeret, hvorfor din score kan være lav, og komme med forslag til hvordan man kan forbedre det. Dette let adgang til ens kreditværdighed oplysninger har medført, at fremkomsten af ​​mange online-fora og fællesskaber, hvor medlemmerne støtte og opmuntre hinanden til at øge deres kreditværdighed.

I betragtning af betydningen af ​​gunstige renter og vilkår – især på store kreditlinjer, såsom pantebreve – det er vel værd at investere tid og lille sum penge er involveret i at erhverve adgang til din kreditværdighed. Ved udgangen af ​​september 2005, vil alle kunne få en gratis kopi af ens kredit rapport fra hver af de tre store bureauer. I virkeligheden, i mange stater forbrugere allerede har denne ret. Selv folk med en forholdsvis stærk kreditvurdering (over 700) vil finde markante forbedringer i betingelserne efter de hæve deres kreditvurdering.

Hvad er en Credit Default Swap Spread?
Hvad er de forskellige former for kontante Management?
Hvad er en Corporate Bond?
Hvad er de forskellige Fleksibel Spending Kontoregler?
Hvad er en obligation indenture?
Hvad er et forsikringsholdingselskab erklæring side?
Har jeg brug for Tornado Insurance?
Hvad er noter til regnskabet?
Hvad er en Afslutning Bond?
Hvad er et subprime lån?
Hvad er de gyldne regler for Regnskab?

Leave a Reply

trade online