Hvad er en nominel rente?

En rente er en procentdel af et pengebeløb, som en låntager betaler en långiver, for det privilegium at låne det. De fleste renter er citeret for en nominel rente, hvilket betyder en, der er ikke korrigeret for inflation. En nominel rente tager ikke hensyn til, at værdien af ​​penge ændringer og falder med tiden på grund af inflationen. Det er ikke nødvendigvis en dårlig ting, da det er umuligt at forudsige fremtidige inflation, og fordi en fast forrentning for lånte midler skal være aftalt på forhånd.

En nominelle rente er et såsom rente på et realkreditlån, eller den interesse, man kan tjene på et højt forrentede opsparingskonto. Det er den rente som anført. Dette er forskellig fra hvad der kaldes en realrente, der er én, der er justeret for inflation. Realrenten er normalt lavere end den nominelle rente. For eksempel, hvis en bank kunde sætter 1000 $ US Dollars (USD) i et certifikat om depositum, som byder på en fem procent afkast, så i slutningen af ​​et år vil der være $ 50 USD mere på kontoen, hvilket bringer det samlede til $ 1,050 USD.

Fem procent er det nominelle rente i ovenstående eksempel. Men hvis inflationen for det pågældende år er beregnet til at være to pct, mens dette ikke påvirker den nominelle rente, påvirker det realrenten. Kundens dollars kun er steget med fem procent, men hvis alle penge bliver en værdi af to procent mindre over, at tid i form af købekraft, realrenten var faktisk kun tre procent. Selvfølgelig er en tre procent realrente bedre end de to pct faldet i værdi, at indskyderens ville have oplevet ellers, og det er sandsynligt, hvorfor han satte sine penge på indskud – at bevare sin købekraft.

I en tid med hurtig inflation eller anden form for økonomisk uro, kan den nominelle rente kun mindske den ellers større tab af en persons købekraft. Hvis realrenten er nul eller endog negativ, kan selv en positiv nominel rente giver et negativt realafkast. Heldigvis, forhold som disse er sjældne i de udviklede lande, og selv da, vil den nominelle rente stadig tilbyde nogle komparative fordele. Ud over renter, kan udtrykkene nominelle og reale gælder for mange typer af økonomiske data, såsom lønninger, offentlige udgifter, og et lands bruttonationalprodukt, blandt andre ting.

Hvordan finder jeg ud af dagsværdien af ​​afledte finansielle instrumenter?
Hvad er en Kommission?
Hvad er en ATM?
Hvad er Family Financial Management?
Hvad er proceduren for Savings Bond Redemption?
Hvad er en Cash Advance?
Hvad er en Principal Balance?
Hvad er et produkt Line?
Hvad er afdækningsstrategier?
Hvad er prisen for Sales?
Hvad er en likviditet Event?

Leave a Reply

trade online