Hvad er en pengeseddel?

En pengeseddel er et gældsbevis udstedt af en bank. Det skal betales ved efterspørgslen, ofte i form af ædle metaller som guld og sølv, og undertiden i bytte for aktiver såsom obligationer udstedt af banken. Pengesedler anses lovligt betalingsmiddel, og de bruges i milliarder af finansielle transaktioner over hele verden hver dag. En pengeseddel, med andre ord, er valuta eller penge.

Oprindeligt, folk betalte for varer og tjenesteydelser med ting af fysisk værdi, såsom ædle metaller. Med tiden begyndte regeringerne at udstede pengesedler, stykker papir, som kan udveksles for disse genstande af værdi. Selv om selve papiret er fysisk værdiløse, det repræsenterer værdi. Disse certifikater var meget lettere og mere praktisk at bære rundt på end bunker af guld og sølv. Små sedler af valuta blev støbt i mønter lavet af mindre ædle metaller, så folk generelt transporteres rundt en blanding af pengesedler i papir og lille mønt.

Over tid, var brugen af ​​en guld eller sølv standard for at sikkerhedskopiere pengesedler opgivet. Det betyder, at en pengeseddel i USA, for eksempel, ikke længere kan udveksles med en bank for guld eller sølv, men det er stadig konverteres til andre økonomisk værdifulde aktiver. Dette er kendt som finansiel konvertibilitet, adskiller den fra fysiske konvertibilitet. Penge, som ikke er fysisk konvertible er stadig værdifuld så længe banker har aktiver for at støtte det.

I USA, regulerer Federal Reserve Bank mængden af ​​valuta, der er fremstillet og distribueret af Bureau of Trykning og gravering. Alle pengesedler i USA har kendetegn, der angiver at de er udstedt af Federal Reserve. Værdierne af disse pengesedler er også trykt tydeligt, og de omfatter sikkerhedsfunktioner for at mindske risikoen for smedning. Pengesedler fra andre nationer udstedt af deres respektive centralbankers.

Nogle mennesker samler på historiske eksempler på papirpenge, eller pengesedler fra andre lande, fordi de er genstand for interesse. Dette er en gren af ​​numismatik, studiet af penge, valuta og finansielle systemer. I nogle tilfælde kan en pengeseddel ikke længere kan betragtes som lovlig valuta, men det kan have erhvervet numismatiske værdi. En Confederate pengeseddel fra den amerikanske borgerkrig, for eksempel, er ikke teknisk penge, men det har den monetære værdi, fordi det er et objekt af interesse. Folk kan også etablere samlinger af antikke mønter i tillæg til papirpenge.

Hvordan åbner jeg en Anonym bankkonto?
Hvad er en QTIP Trust?
Hvad er forskellen mellem Medicare og Social Security Tax?
Hvad er kredit historie?
Hvad er et forsikringsholdingselskab erklæring side?
Hvad er de bedste tip til Risk Management for Regnskab?
Hvordan beregner jeg Leveomkostninger udgifter?
Hvad er Private Equity Consulting?
Hvilke faktorer påvirke prisen af ​​en gas Bill?
Hvad er de forskellige typer af reverse pant-svindel?
Hvad er investeret kapital?

Leave a Reply

trade online