Hvad er en Pigovian Skat?

En Pigovian skat, også kendt som en “synd skat”, er en afgift for at korrigere en negativ omkostning, der er direkte affødt af aktionerne i erhvervslivet, men det er ikke behandlet i virksomhedernes omkostninger eller fortjeneste. Denne type afgift er en måde for regeringen at bevare stabiliteten og egenkapital i markedet ved at se på et bredere billede end den simple køb og salg af varer og tjenester giver mulighed for. Pigovian skatter er noget kontroversielt i politik, med modstandere påstår de er et middel til at straffe virksomheder for høj profit niveauer. Fortalere hævder, at foranstaltninger såsom Pigovian skat hjælpe med at beskytte rettighederne for alle borgere i stedet for at placere en præmie om rettigheder for selskaber.

Der er to ønskede resultat af en Pigovian skat: at korrigere de eksterne negative omkostningerne gennem indtægter, og at give virksomhederne et incitament til at opføre sig på måder, der ikke udløser skat. Hvis en minedrift gør betydelig skade på nærliggende floder ved at bortskaffe biprodukter unsafely, må regeringen træde til for at reparere skaderne på floderne. For at betale for disse reparationer indsats, kan en Pigovian skat blive vedtaget for at generere de indtægter, det er nødvendigt. Desuden kan den skat være høj nok til at gøre det mere økonomisk muligt for minedriften til at engagere sig i miljømæssigt sikre procedurer frem for at betale afgiften.

Mens simpelt nok i konceptet, bliver en Pigovian skat yderst vanskelige at vedtage gennem skattepolitikken. Til at begynde med, kan embedsmænd med stemmeret være motiverede for at reducere eller afvise afgiften baseret på lobbyvirksomhed fra forretningsmæssige interesser, personlige politik eller bekymring for virkningen på genvalg forårsaget ved at stemme for skat. Gennem ændringer, undtagelser og andre tilføjelser til det oprindelige forslag, kan afgiften reduceres til det punkt, hvor det ikke længere er effektive til varetagelse af nogen af ​​sine mål. Hvis det da er passeret, kan den skat, skabe et dobbelt problem: virksomheden kan miste overskud nok til at udløse fyringer eller såret produktion, men ikke nok til at ændre sin måde, og regeringen kan ikke indsamle nok indtægter til at korrigere det oprindelige problem. Således er en skat beregnet til at blive en win-win-situation kan ret hurtigt forvandle sig til en taber venture for alle.

Et andet centralt problem i at vedtage en Pigovian skat er at fastlægge de rigtige niveauer for beskatning for at skabe både incitamenter og tilstrækkelige indtægter. Mens negative eksternaliteter, såsom skader på floder, kan estimeres, de er vanskelige at pin ned i eksakte tal. Derudover udmålingen af ​​skat til at oplade virksomheder til at tilskynde til forandring, men ikke i urimelig grad skader produktion er baseret på en bred vifte af marked og økonomiske variabler, der gør en nøjagtig afgiftssats næsten umuligt at afgøre. Selvom fremragende i teorien, Pigovian-stil skatter tendens til at være langt mere for at styre effektivt i virkeligheden.

I nogle tilfælde kan en Pigovian skat være vedtaget på den enkelte forbruger snarere end virksomheder. Denne type afgift er normalt opkræves på produkter til forbrugere, der ses som skaber en overordnet social negativ virkning, såsom tobak. I dette tilfælde er afgiften har til formål at skabe incitament for forbrugerne til at stoppe med at købe produktet på grund af højere omkostninger, og giver samtidig indtægter til programmer såsom lungekræft forskning, offentlige sundhedsvæsen, og omkostninger, der kan spores tilbage til produktet.

Hvad er en LLC?
Hvad er en PIN-Pad?
Hvad er Business Management Accounting?
Hvad er en Momentum Trader?
Hvad er Online Trading?
Hvad er Equity værdipapirer?
Hvad er fordele og ulemper ved en subventionerede lån?
Hvad er en Z-score?
Hvad er involveret i Commercial Bank forordning?
Hvad er de forskellige måder at analysere finansielle udsagn?
Hvad er en finansiel transaktion skat?

Leave a Reply

trade online