Hvad er en Special Purpose Vehicle?

En særlig purpose vehicle (SPV) er en økonomisk enhed oprettet med henblik på at opfylde en meget specifik og begrænset anvendelse. Det er adskilt fra den pensionstegnende eller moderselskabet for juridiske og skattemæssige årsager, og kan kontrolleres af flere virksomheder arbejder sammen. Den særlige purpose vehicle tiltrak stor opmærksomhed i det første årti af det 20. århundrede, hvor SPV var et fælles træk for “kreativ regnskabsføring”, der anvendes af flere store virksomheder til at sløre deres finansielle situation for svigagtige årsager. Trods denne uheldige forening, er køretøjer til særlige formål fuldt ud lovligt og i virkeligheden nogle gange meget nyttig.

Også kendt som en specialenhed (SPE), er en special purpose vehicle oprettes normalt at isolere moderselskabet fra risiko. Ud over at isolere risici, er SPV selv isoleret fra de finansielle risici på moderselskabets såsom konkurs, og det er undertiden kaldes en konkurs remote enhed for denne grund. Klassisk, vil et selskab skabe en SPV til securitiserer gæld, der sælger gæld til SPV at hæve kontanter hurtigt, så de kan fortsætte med udlån og andre finansielle transaktioner.

En anden grund til at oprette en særlig purpose vehicle er at have et selskab, som er juridisk adskilt fra moderselskabet til husly nye opfindelser og andre udviklinger. Disse enheder kan også bruges til risikodeling, hvor virksomheder pool risikabelt ressourcer i en SPV, og securitiserer dem til at rejse midler. En SPV kan også bruges til finansiering, isolere moderselskabet mod risiciene ved finansieringen noget og oprettelse af en enhed bare for finansiering, som kan blive over for projektet.

Processen med at skabe en særlig virksomhed kan blive overvåget af advokater og revisorer, der specialiserer sig i denne type aktivitet. De kan bekræfte, at virksomheden er ved at blive skabt lovligt, og at de nærmere detaljer i aftalen håndteres på en måde, som er i overensstemmelse med loven. For eksempel kan en SPV for securitisation ikke være ejet af den primære ejer af den gæld, som dikterer den måde, som det er sat op, og hvem der kontrollerer den.

Takket være brugen af ​​SPV i regnskab bedrageri, nogle regeringer granske disse enheder nært hold og har foreslået strammere regulering af deres aktiviteter, herunder en klarere definition af, hvordan og hvornår disse enheder kan bruges. Denne er designet til at forhindre situationer, hvor en SPV bruges til at gøre ting som at skjule gæld fra virksomhedens aktionærer.

Hvad er Mortgage invalideforsikring?
Hvad er Supplerende arbejdsløshedsforsikring?
Hvad er en import Substitution Industrialiseringsfonden?
Hvad er Market Trader ansvarsforsikring?
Hvad er obligatorisk forsikring?
Hvad er aktier?
Hvad er et mellemprodukt Stock?
Hvad er en Undervisningen Tax Credit?
Hvad er en Medicare afdragsplan?
Hvad er en udvikling af landdistrikterne realkreditlån?
Hvad er et hjem rentefradraget?

Leave a Reply

trade online