Hvad er en total gældskvote?

Total gældskvoten er en måling af de samlede gæld sammenlignet med de samlede aktiver. Det kan bruges i mange forskellige områder, herunder til at måle personlige økonomiske gæld og gæld af en virksomhed. Mens de samlede gældskvoten kan være informativ, er det ikke altid at give en endelig prognose for udsigterne til en virksomhed eller personlige finanser.

For at finde en samlet gældskvote er det nødvendigt at tilføje op samlede gæld og dividere det med bruttoindkomst over en given periode. Hvis en person har $ 40000 US-dollar (USD) i gæld og i øjeblikket gør $ 20.000 USD om året, ville hans eller hendes samlede gæld-forholdet være 2:1, hvilket er undertiden forklaret som havende to dollars i gæld for hver dollar af aktiver. En virksomhed, der har $ 50.000 USD i gæld samt en indtægt på $ 200.000 USD i løbet af det seneste år ville have en samlet gæld forholdet 1:25, eller $ 25 i aktiver, for hver en dollar af gælden.

Det er nogle gange alt for forenklet at sige, at en person eller virksomhed med flere aktiver end gæld er i en sund finansiel, mens en med mere gæld end formue er i dårligt helbred. Mange gæld, som studerende lån eller realkreditlån, er langfristede gæld beregnet til at blive betalt ud over mange år eller endda årtier. En høj samlede gæld til aktiv-forholdet bliver et problem, hvis skyldneren ikke giver tilstrækkelig indkomst til at afbetale gæld på en aftalt tidsplan. En person med $ 100.000 USD i årlig indtægt og $ 200.000 i studielån gæld kan synes at være i alvorlige økonomiske vanskeligheder, men i virkeligheden kan være i en fremragende position til at gøre hans eller hendes månedlige betaling, og dermed langsomt at nedbringe gældskvoten over tid.

En høj samlede gæld til aktiv forholdet kan give problemer, når de forsøger at låne flere penge, da långivere nødt til at være rimelig sikker på, at en person kan betale et lån tilbage uden problemer. Nogen med høje studielån gæld, for eksempel, kan have svært ved at garantere et boliglån, selvom han eller hun gør nok penge til at dække både realkreditlån og studerende lån betalinger. Banker og kreditinstitutter som regel vil være sikker på, at mindre end ca 40% af en persons månedlig eller årlig indtægt går til at afbetale gæld

Det betyder, at selv om låntagerne er villig til at betale 60% af deres årlige indkomst på gæld, kan bankerne anser dem for risikabelt at låne penge til på grund af deres store samlede gældskvote.

Samlede gæld er undertiden anvendt til investeringsaktivitet til at bestemme risikoniveauet for en virksomhed. En virksomhed med et højt samlet gældskvote er teoretisk i fare for konkurs, idet de ikke har nok formue på hånden til at betale al gæld på en gang. De fleste virksomheder, dog bærer en betydelig gæld, så investeringsrisikoen mener også relaterede emner som rentabilitet og forventes markedet. En virksomhed med aktiver, der langt overstiger gælden kan stadig mislykkes, hvis deres produkt pludselig går ud af stil, mens en virksomhed med et højt samlet gældskvote stadig kan være særdeles rentable, så længe de kan gøre deres betalinger og forblive konkurrencedygtige på markedet. Som i den personlige økonomi, er det samlede gældskvote på en virksomhed i virkeligheden kun et stykke af den finansielle puslespil, i stedet for en endelig beskrivelse af virksomhedens succes.

Hvad er kredit?
Hvad er en bank bekræftelsesbrev?
Hvad er fordele og ulemper til amortiseret lån?
Hvad er Industry SWOT-analyse?
Hvad er Asset Purchase aftaler?
Hvorfor prisen på guld Rise og Fall?
Hvad er det første-Time Homebuyer Credit?
Hvad er en økonomisk enhed?
Hvad er Kassekredit Protection?
Hvordan forbereder jeg mig til hæren Retirement?
Hvad er et bankkonsortium?

Leave a Reply

trade online