Hvad er et agentur Theory?

Agency teori er et begreb, der forklarer, hvorfor adfærd eller beslutninger varierer, når udstillet af medlemmer af en gruppe. Konkret, den beskriver forholdet mellem den ene part, kaldet hovedstolen, at de delegerede arbejder til en anden, kaldet agenten. Det forklarer deres forskelle i adfærd eller beslutninger ved at bemærke, at de to parter ofte har forskellige mål og uafhængigt af deres respektive mål, kan have forskellige holdninger til risiko.

Begrebet Agenturets teori stammer fra det arbejde, som Adolf Augustus Berle og Gardiner Coit Midler, der diskuterede spørgsmål om agenten og princippet så tidligt som 1932. Berle og midler udforsket begreberne agentur og deres ansøgninger mod udvikling af store virksomheder. De så, hvordan interesserne for de direktører og ledere af en given virksomhed, adskiller sig fra dem, der af ejeren af ​​firmaet, og brugte begreberne agentur og vigtigste at forklare oprindelsen af ​​disse konflikter.

Michael C. Jensen og William Meckling formet arbejde Berle og midler i forbindelse med risikodeling forskning populære i 1960’erne og 70’erne at udvikle agentur teori som et formelt koncept. Jensen og Meckling dannede en skole troede at hævde, at selskaber er struktureret til at minimere omkostningerne ved at få agenter til at følge den retning og interesser opdragsgivere.

Agenturets teori væsentlige anerkender, at forskellige parter involveret i en given situation med det samme givne mål vil have forskellige motivationer, og at disse forskellige bevæggrunde kan manifestere i divergerende måder. Det hedder, at der altid vil være delvise målet konflikt blandt parterne, effektivitet er uadskillelig fra effektivitet, og oplysninger vil altid være noget asymmetriske mellem principalen og mellemmanden. Agenturets teori er blevet anvendt til et utal discipliner, herunder regnskab, økonomi, politik, økonomi, marketing og sociologi.

Forskning om agentur teorien har haft flere resultater. Mest bemærkelsesværdigt, en agent er mere tilbøjelige til at vedtage mål af de vigtigste, og dermed opføre sig i interesse af de vigtigste, når kontrakten er resultatet-baseret. Også, når agenten er opmærksom på en mekanisme, som muliggør det vigtigste at kontrollere adfærd den agent, han er mere tilbøjelige til at overholde målene i hovedstolen.

Desuden resultatet usikkerhed er et positivt forhold til adfærd-baserede kontrakter, mens der er et negativt forhold til resultatbaserede kontrakter. Mål konflikt har et negativt forhold til adfærd-baserede kontrakter med en positiv sammenhæng i retning af resultat-baserede kontrakter. Outcome målbarhed er negativt relateret til adfærd-baserede kontrakter

der er et positivt forhold med hensyn til udfaldet-baserede kontrakter.

Modstandere til agentur teori kritisere det som værende for generelle og hævder, at det er pseudo-videnskabelige. De hævder også, at dens fortolkning er subjektiv og gyldigheden af ​​agenturets teori er ikke testbar. Evnen til at være empirisk testet er en nødvendig komponent i enhver hypotese.

Hvad er økonomiske indtjening?
Hvad er Udskudt Regnskab?
Hvordan vælger jeg den bedste indlånsbevis konto?
Hvad er en Ledger?
Hvad er de forskellige typer af ydelser til selvstændige erhvervsdrivende?
Hvad er en Money Market-konto?
Hvad er en international Bond?
Hvad er et Udbytte Rate?
Hvad er en sandsynlighed for misligholdelse?
Hvad er fordelene ved de finansielle planlægning og analyse?
Hvad er markedsmisbrug?

Leave a Reply

trade online