Hvad er et hjemmemarked?

Et hjemmemarked er et finansielt marked inden for et givent land for produkter og tjenester. Også kendt som et indre marked, det har en mere begrænset rækkevidde end de internationale markeder, som regel med mindre konkurrence. Nogle virksomheder vælger at fokusere på at drive forretning på hjemmemarkedet, mens andre kan udvide til eksterne markeder for at fange flere markedssektorer og få adgang til flere handelsmuligheder. De fleste nationer føre statistik på deres hjemmemarkeder med henblik på sporing økonomiske sundhed.

I et hjemmemarked, kan virksomheder opererer på tværs af flere sektorer, som det ses for eksempel med en virksomhed, der fremstiller videnskabelige instrumenter og medicinske forsyninger. Visse områder af markedet kan omfatte nicher unikt for en nation, udnyttes af virksomheder, der ønsker at drage fordel af dem. Interessen for forskellige produkter og tjenester, voks og aftager mellem forskellige lande, såsom markeder for specifikke kulinariske råvarer. Et selskab, der foretager ahornsirup, for eksempel, at kunne udnytte det betydelige hjemmemarked for dette produkt i USA, men kan finde færre købere i Afghanistan.

Inden for de indenlandske markeder, kan både indenlandske og internationale virksomheder findes handel. Mange nationer ønsker at fremme deres hjemlige erhvervssektorer og har tendens til at skabe incitamenter for indenlandske virksomheder at gøre forretning. Udenlandske virksomheder kan komme til at betale skatter og afgifter, eller ansigt andre lovgivningsmæssige hindringer. Indenlandske virksomheder kan få støtte som skattefradrag for fremstilling eller skabelse af arbejdspladser inden for deres hjem nationer. Landene skal skabe balance i deres ønske om at fremme den hjemlige økonomi med traktater og handelsaftaler med andre nationer, hvoraf nogle insisterer på at fjerne handelshindringer til at give internationale virksomheder at operere mere frit.

Det indenlandske marked omfatter også handel på børser og andre finansielle markeder. På disse markeder, handel mange mennesker kraftigt i indenlandske selskaber, selv om internationale virksomheder også kan normalt ansøge om lister. Aktiviteter på disse markeder kan være en indikator for den samlede økonomiske forhold. Ved handel er høj, er det et tegn på tillid hos de erhvervsdrivende. Sløv eller faldende handel tyder på usikkerhed og kan være en advarsel om økonomiske problemer til at komme.

Statistik om hjemmemarkedet performance er som regel offentliggjort i finans-og fagblade ud over at være frigivet af regeringen, når de indsamles. Folk kan se på arkiverede materiale til at spore tendenser og forandringer over tid, og kan også sammenligne resultater med markeder i andre lande til at se, hvor godt et land klarer sig økonomisk.

Hvad er forskellen mellem Løn og vederlag?
Hvad er en fond prospekt?
Hvad lever udlæg?
Hvad er en ETF?
Hvad er en reservation pris?
Hvad er Segment Reporting?
Hvad er High Yield aktier?
Hvad er investment-grade obligationer?
Hvad er Lænkede?
Hvad er Hazard Insurance?
Hvad er et fælles Besparelser konto?

Leave a Reply

trade online