Hvad er et sort budget?

En sort budget, refererer til en ikke-offentliggjort, klassificeret del af et budget. Oftest er det betegnelsen for militær-og forsvarsudgifterne, hvor detaljerne holdes hemmelige for at bevare sikkerheden for operationen. Med hemmeligholdelse en prioritet, er sandhed og fiktion bag et sort budget ofte undvigende, hvilket fører til en betydelig spekulation og mange usædvanlige teorier om stats-og erhvervsobligationer udgifter.

Formålet med et sort budget for militære og forsvarsmæssige operationer er ret enkel: Det er svært at holde teknologisk og strategisk fremskridt et hemmeligt, hvis de er offentliggjort i et offentligt budget. Mens der i nogle lande, som USA, kan Kongressen skal godkende størrelsen af ​​det sorte budget for militæret, er medlemmer ofte holdes i uvidenhed om hvad der specifikt, væsen er finansieret gennem budgettet. Ikke overraskende, dette niveau af hemmeligholdelse fører til en vis harme blandt borgerne, samt beskyldninger om, at et ukendt, udokumenteret operation såsom et sort budget, har potentiale for korruption. Ikke desto mindre er sorte budgetter anses af nogle for at være kritisk for militær sikkerhed og tryghed.

Konkrete eksempler på sorte udgifter på statsbudgettet er naturligvis svært at komme med, men det generelle områder af udgifter ofte inkluderer våben erhvervelse, forskning og intelligens projekter. Nogle teknologiske udvikling er kendt for at stamme med sorte budgetmidler omfatter B-2 Bomber og mange typer af rekognosceringsfly og satellitter. Lang vedvarende teorier insistere på, at sorte budgetter styre studiet af udenjordisk liv fundet på Jorden, men kun lidt direkte eller universelt accepteret beviser understøtter disse teorier.

En sort budget kan også anvendes til at finansiere sorte operationer eller Black Ops. Disse er hemmelige militære eller paramilitære operationer, som ofte undgår standard regler for magtanvendelse, og kan endda nederdel internationale traktater, såsom Genève-konventionen. I 2007 afklassificeret USA dusinvis af kolde krigs-æra black ops-projekter, som omfattede mordforsøg af verdens ledere, ulovlig aflytning og andre teknisk ulovlige operationer.

For at opretholde en vis fornemmelse af budgettets gennemsigtighed, kan regeringer, der anerkender et sort budget, afslører det årlige beløb, men ikke specifikke, på det planlagte budget. Selvom det kan forsikre skatteyderne om den procentvise andel af deres indkomst kommer til at understøtte forskellige sorte projekter, men også Stokes brandene i teorien om den aktuelle og igangværende projekter finansieret gennem hemmelige fonde. Selvom sort budgetterne fortsat være et kontroversielt emne i mange regioner, historie skjult og hemmelighedsfuld regeringen operationer er usandsynligt at ophøre. Set fra et historisk perspektiv, er det kun inden for de sidste par århundreder, at regeringer har været forpligtet til at videregive oplysninger om budgettet overhovedet, mens spionage, hemmelige militære forskning, og overraskelse krigsførelse teknologi har været en del af regeringens operationer siden de dage i den trojanske hest .

Hvad er en tilsvarende årlig Annuity?
Hvad er en betaling på konto?
Hvad er en uigenkaldelig modtageren?
Hvad er en medicinsk uredelighed Insurance Premium?
Hvad er en sikkerhedskode?
Hvad er en Cash Kvitteringer Journal?
Hvad er skattefordelen regel?
Hvad er Wall Street?
Hvad er Short-Term Notes?
Hvad er en Slush fond?
Hvad er Fiduciary?

Leave a Reply

trade online