Hvad er EU forbrugerprisindekset?

Akronymet EU CPI står for Den Europæiske Union Consumer Price Index. Det er et værktøj, der anvendes til at måle inflationen og overvåge ændringer i prisen på almindelige varer købt af husstande inden for Den Europæiske Union. Da inflationen går op, en eneste euro køber mindre på grund af højere priser for varer og tjenesteydelser. Når inflationen går ned, kan en Euro købe mere, på grund af lavere priser for varer og tjenesteydelser. Udtrykt i procent, EU-CPI angiver, hvor meget priserne er steget eller faldet i løbet af den foregående måned eller forrige år.

For at beregne EU CPI, en repræsentativ liste over fælles goder og tjenester, såsom dagligvarer, bolig, er forsyningsselskaber, underholdning, udgifter til lægebehandling, og brændstof, der anvendes. Ofte kaldes en “forbruger kurv” eller blot en “kurv”, disse elementer udgør den rutinemæssige daglige og månedlige udgifter for en typisk husstand. Omkostningerne til de poster i forbrugerprisindekset kurven er beregnet og sammenlignet med den foregående måned eller sidste år.

For eksempel, hvis det foregående år er år X, og for indeværende år er år Y er år X brugt som base måling og År Y illustrerer ændringen i priserne. Efter beregning løbende priser for forbrugerne kurven, hypotetisk analytikere er bestemmende for EU forbrugerprisindeks for år Y at være 104%. Sådanne tal viser, at priserne er steget 4% siden år X. Lignende beregninger er anvendt til de månedlige CPI tal med den foregående måned, der tjener som udgangspunkt måling og den aktuelle måned priser ved fastsættelsen af ​​procenten af ​​forandring.

Overvågning ændringer i forbrugerpriserne med til at drive pengepolitik, bestemme ændringer i levestandarden, og hjælper banker fastsætte renten. Lav CPI beregninger føre til lavere renter, mens høje CPI tendens til at forårsage en stigning renter. Bankerne ændrer renten er baseret på EU forbrugerprisindekset i et forsøg på at moderat inflation og fremme økonomisk vækst i Den Europæiske Union.

En anden komponent til at forstå, når man diskuterer EU-CPI er det harmoniserede Price Index (HICP.) Da Den Europæiske Union består af flere nationer, er det nødvendigt at gennemsnittet og “harmonisere” statistik på tværs af flere uafhængige økonomier. Dæktryk i ét land kan ikke være den samme i en anden. Ved hjælp af HICP, kan Den Europæiske Centralbank gauge inflation for hele Euro-zonen.

I tillæg til standard EU-CPI og HICP anvendes af bankerne, men også nogle analytikere bruge Core CPI. Core CPI fjernes visse flygtige produkter fra forbrugeren kurven, såsom brændstof og dagligvarer, der kan skabe en usædvanlig høj eller på anden måde forvrænget billede af EU CPI. Ifølge nogle analytikere, kan visse begivenheder, såsom naturkatastrofer eller brændstof mangel forårsage dæktryk skal vises højere på grund af unormal, midlertidige prisstigninger for de berørte varer.

Hvad er en Principal Balance?
Hvad er en Commodities konto?
Hvad er et checkhæfte register?
Hvordan vælger jeg mellem en Roth og September IRA?
Hvad er Private Equity Placement?
Hvad er en SOX Audit?
Hvad er Cash-in-Transit?
Hvad er en forsikringssvindel undersøgelse?
Hvad er forudbetalte kreditkort?
Hvad der er faste omkostningerne?
Hvad er de forskellige typer af Market porteføljer?

Leave a Reply

trade online