Hvad Er Fisher ligning?

The Fisher ligning er en ligning af den økonomiske teori, der forklarer forholdet mellem renter og inflation. Teorier bag ligningen blev indført af den amerikanske økonom Irving Fisher. Fisher er mest kendte i feltet for hans arbejde på teorien om økonomi. Derudover Fisher var en af ​​de første økonomer for at identificere en forskel mellem en reel og nominel rente. Hans arbejde på dette område kulminerede i Fisher-ligningen.

Udtrykt matematisk, at Fisher-ligningen er realrente + inflation = nominel rente. Med andre ord, præciserer den ligning, at realrenten for et lån svarer til de udstationerede eller pålydende, rente minus inflation. Det græske bogstav P er normalt anvendes til at betyde inflationen. Det bør ikke forveksles med den konstante, at p repræsenterer på geometri.

Hvis inflationen er taget højde for, så er det ikke realrenten, at ændringer, men den nominelle rente, som justerer eller ændrer med inflationen. Inflationen bruges ved vurdering af ligningen er generelt den forventede inflation i hele lånets løbetid. Når dette er sagt, Fisher-ligningen var en hypotese med den idé, at inflationen var konstant. Under hensyntagen til inflationen steder renten på et lån inden for en verden ramt af den nuværende forretning, teknologi og andre begivenheder i verden, der påvirker den virkelige ordet økonomi.

The Fisher Ligning kan gennemføres enten ex-ante, hvilket betyder før eller ex-post, hvilket betyder efter, af en analyse af et lån. Hvis ligningen anvendes til at vurdere lånet efterfølgende, for eksempel, kunne det hjælpe til at bestemme købekraften af ​​lånet og beregne, hvorvidt lånet var umagen værd. The Fisher Ligning også bruges til at hjælpe långivere bestemme, hvad en rente bør være. Ved at bruge denne ligning, kan långivere tage hensyn til alle forventede tab af købekraft, enten på de vigtigste balance eller om den interesse. Långivere bruge disse beregninger til at fastsætte renten positivt.

Denne ligning er almindeligt anvendt, mens anslå værdien af ​​investeringer og vurdere udbyttet af obligationer og investeringer efter det faktum. The Fisher Ligning bør ikke forveksles med Fishers ligning, ellers kendt som Fisher-Kolmogorov ligningen. Fishers ligning er en differentialligning der beskæftiger sig med varme-og massetransport inden for naturvidenskab, snarere end inden for økonomi.

Hvad er en Endowment rapport?
Hvad er paradenummer?
Hvad er et område revision?
Hvad er en leasingkontrakt Extension?
Hvad er genkøbsværdi?
Hvad er ubegrænset ansvar?
Hvad er et kapitalindskud?
Hvad er ufuldstændig konkurrence?
Hvad er en Fiduciary Deed?
Hvordan vælger jeg den bedste hjem forbedring lån?
Hvad er et påkrav?

Leave a Reply

trade online