Hvad er forhandlingsstyrke?

Forhandlingsposition, er evnen til forbrugerne eller købere til at have en vis grad af indflydelse på prisniveauet, som er krævet for diverse varer eller tjenesteydelser. Udtrykket er også brugt i beskæftigelse situationer, og henviser til muligheden for en kommende medarbejder til at forhandle om bedre beskæftigelse lønninger og sociale ydelser baseret på hans eller hendes opfattet værdi til arbejdsgiveren. Graden af ​​forhandlingskraft til stede, vil afhænge meget af, hvor mange muligheder til forbrugerne, eller antallet og kvaliteten af ​​potentielle medarbejdere, der konkurrerer om de samme position.

I et miljø, hvor begge parter har mere eller mindre lige forhandlingsstyrke, er potentialet til at forhandle en opløsning, der er acceptabel for begge parter som regel meget lettere at udføre. Bør denne magtbalance ikke være lige, vil den ene part have en afgjort fordel over de andre, og være i en langt bedre position til at diktere vilkårene. Som et resultat, ofte den part, med mindre forhandlingsstyrke er nødt til at nøjes med mindre, end hvad han eller hun ønsker, for at modtage nogen som helst gavn af transaktionen.

For eksempel i situationer, hvor der er relativt få udbydere af en vare eller tjenesteydelse, og hver leverandøren sælger varer til priser, der meget ligner dem solgt af hans eller hendes konkurrenter er dette ses som en ulighed i forhandlingsstyrke. Forbrugerne har ringe mulighed for at kræve lavere priser, da konkurrenterne har sat deres priser til at spejle hinanden. I dette scenario, har forbrugeren kun to reelle muligheder: betale de priser, som de enheder, at monopolisere markedet, eller give afkald på at købe varer helt. Når disse varer anses for væsentlige i stedet for luksus, vælger ikke at foretage et køb kan være ekstremt vanskeligt.

I den anden ende, kan situationer, hvor de fleste af forhandlingsstyrke magt ligger hos forbrugerne hurtigt drive omkostningerne ned til det punkt, at nogle leverandører ikke længere er i stand til at levere varer og tjenesteydelser og generere nok tilbage til at forblive i erhvervslivet. Efterhånden som flere leverandører mislykkes, dette efterlader forbrugerne med få valg, og kan i sidste ende resultere i skabelsen af ​​en monopol. På det tidspunkt, flytter uligheden i forhandlingsstyrke fra forbrugeren til de få resterende leverandører, der nu kan fastsætte priserne på et niveau, der sikrer en betydelig fortjeneste, med lidt frygt for en ny konkurrence snigende ind på markedet.

Med beskæftigelse situationer, afhænger af graden af ​​forhandlingsposition til stede på de forhold, der er relevante for situationen. I en lille by, hvor to eller tre arbejdsgivere dominerer, skal potentielle medarbejdere konkurrere om begrænsede positioner, der sandsynligvis vil tilbyde erstatning, som er meget lig den fra en arbejdsgiver til den næste, uanset de talenter og evner at medarbejderen har at tilbyde. I modsætning hertil, en arbejdstager, der søger en stilling på et jobmarked, hvor der er mange arbejdsgivere har brug for kvalificeret arbejdskraft står en langt bedre chance for at søge og modtage løn og goder, der er designet til at tiltrække personer, der tilbyder den ønskede evner. Ofte er medarbejderen mulighed for at overveje flere forskellige job tilbud, vælge den ene, at han eller hun føler tilbyder de fleste fordele hele vejen rundt.

Hvad er de bedste tips til Fuldfører Revision Steps?
Hvad er et realkreditlån gældskvote?
Hvad er en Money Market-konto?
Hvad er de bedste måder at sænke en gas-og elregning?
Hvad er en levende tillid?
Hvad er det grundlæggende i Financial Accounting?
Hvad er Finans Factoring?
Hvad er fordele og ulemper ved Gold aktier?
Hvad er Structured Finance?
Hvad Er Navy Federal Credit Union?
Hvad er en føderal Dental Plan?

Leave a Reply

trade online