Hvad er forskellen mellem Rente-og årlige omkostninger i procent Yield?

Rente-og årlige omkostninger i procent udbytte (APY) er to forskellige ting, selvom de er relaterede udtryk. Når du åbner en opsparingskonto, vil du ofte blive givet begge tal, som regel udtrykt i procenter. Banken vil typisk lægge vægt på APY over renten. Det er ofte en højere procent, hvilket betyder, at kontoen giver større interesse end den rente.

Ankommer til rente er en meget simpel ligning. Sig en bank tilbyder en 10% årlig rente på en opsparingskonto. Hvis du plop $ 1000 US Dollars (USD) til en bankkonto i begyndelsen af ​​året, så er sund fornuft og nem matematik ville diktere du gerne have $ 1100 USD i slutningen af ​​året. Dette er kun nøjagtig, hvis interessen ikke forværres i løbet af året. Men i de fleste tilfælde er rentesrenter en gang om ugen, daglig eller månedlig basis. Når interesse forstærkes oftere, årlige procentvise udbytte er en højere procentdel.

For eksempel, hvis din interesse er tilskrives månedligt hver måned, ville du have en tolvtedel af 10% tilføjet til din samlede konto eller omkring 0,83% i rente tilføjet. I den første måned, så ville du gøre $ 8,30 USD. Den næste måned, når din interesse forværres igen ville du være nødt 1008,30 dollar, som den månedlige sats vil blive anvendt. Så du vil tilføje omkring 8,34 dollar til din samlede saldo. Jo oftere interesse forværres, jo højere APY bliver som året forskud. Forudsat at du forlod dine penge urørt i et år, ved udgangen af ​​året, ville APY være 10,471%, og du ville have $ 1104,71. Hvis renter blev forværret dagligt, ville APY være 10,516%.

Formlen til at beregne APY er baseret på rente og antal gange om året interesse for sammensat. Følgende formel anvendes, hvor x = antal gange interesse er sammensat og r = citerede rente:

(1 + r ÷ x) x – 1

I sprog set er APY 1 plus den rente divideret med antallet af gange interesse forværres årligt, og rejste til antallet af gange interesse forværres årligt. Dette samlede Derefter har 1 trækkes fra det, for at udlede de APY. Det er en kompliceret formel, og der er en række APY regnemaskiner online, hvis du ikke har adgang til en videnskabelig lommeregner.

For at få de bedste tilbud på dine investeringer, kigge efter APY satser, der er højere end renter. Husk, at hyppigheden af ​​kompoundering interesse vil hæve satserne. Når det er muligt du ønsker at finde konti, der sammensatte daglige fordi disse give det største udbytte. Også huske på, at de APY bliver kompliceret, hvis du hæver penge fra din konto. APY satser formoder, at du lader pengene sidde i et års tid uden at røre den. Hvis du sænker din opsparing konto, vil du sænke din indtjening for året.

Hvad er fordelene ved Reservation?
Hvad er en bindingsperiode?
Hvad er de forskellige typer af Fund Management Software?
Hvordan kan jeg rengøre min kredit rapport?
Hvordan vælger jeg den bedste Commodity Exchange-Traded Funds?
Hvad er et behov baseret Scholarship?
Hvad er spotmarkedet?
Hvad er en ETF?
Hvilken rolle spiller den økonomiske forvaltning i den offentlige sektor?
Hvad er Annuitization?
Hvad er markedsmætning?

Leave a Reply

trade online