Hvad er intellektuel Ejendomsvurdering?

Intellektuel ejendomsret værdiansættelse er at placere en værdi på immaterielle aktiver i en virksomhed. Intellektuel ejendomsret inkluderer kreative elementer, som virksomhederne selv, såsom varemærker, ophavsret og computer software. Innovative forretning poster, såsom patenter, industrielle mønstre og forretningshemmeligheder er også anset for at være intellektuel ejendomsret.

Behovet for at vurdere værdien af ​​intellektuel ejendomsret kan skyldes en række forskellige årsager. En af hovedårsagerne er, hvis virksomheden eller ejeren af ​​den intellektuelle ejendomsret ønsker at sælge det til en anden. En anden grund til intellektuel ejendomsvurdering er i skattemæssig henseende, når organisationer som Internal Revenue Service (IRS) ønsker at kende værdien af ​​ejendommen.

Indførelsen af ​​Statement of Financial Accounting Standard 142, goodwill og andre immaterielle aktiver er også at tilgangen af ​​intellektuel ejendomsret evaluering for regnskabsmæssige formål. Med indførelsen af ​​denne standard, immaterielle aktiver indregnes på selskabets balancen til kostpris i stedet. Tidligere blev disse aktiver håndteres ved hjælp af en angivet afskrivningsperioden. Desuden IRS ønsker at vide, hvordan ejeren af ​​den intellektuelle ejendomsret bestemmes værdien i første omgang.

To andre situationer, hvor en intellektuel ejendomsret værdiansættelse der kræves, er for finansiering og konkurs formål. Ud over den eksterne kilder, der har brug for at vide, hvor meget de immaterielle aktiver er værd, også virksomheder har interne behov for værdiansættelsen af ​​ejendommen. For eksempel, hvis en af ​​aktiverne er købt eller solgt så intellektuel ejendomsvurdering er nødvendig for korrekt registrering af køb eller salg i regnskaberne for virksomheden.

Generelt intellektuelle ejendomsvurdering beskæftiger sig med den rimelige markedsværdi af aktivet. Den rimelige markedsværdi (FMV) er den pris, en villig sælger og en interesseret køber ville udveksler at overføre ejendomsretten til aktivet. Med andre ord, er fair markedsværdi den aktuelle værdi af aktivet i en hypotetisk situation,. Desuden skal alle de involverede parter i transaktionen kender alle detaljer om den intellektuelle ejendomsret, er en del af den intellektuelle ejendomsret værdiansættelse for at det at være så realistiske som muligt.

For eksempel, hvis en virksomhed patenter en opfindelse, der kan redde en virksomhed 1 millioner dollars US Dollars (USD), så vurderingen ville være størrelsen af ​​den besparelse for virksomheden. Realistisk set, dog er et selskab ikke skal betale for et patent på en opfindelse, der er lig med dens besparelser. I virkeligheden sætter dette værdien af ​​patentet på et sted mellem $ 0 US Dollars (USD) og $ 1 millioner US Dollars (USD).

Hvad er aktivitetsbaseret budgettering?
Hvad er de bedste tips til at være en tarvelig mor?
Hvad er fordelene ved Diversificering?
Hvad er en velkonsolideret selvangivelse?
Hvad er en fysisk aktiv?
Hvad er en omvendt auktion?
Hvad er en Pie Fundraiser?
Hvad er en rabat kupon?
Hvordan administrerer jeg Udgifter?
Hvad er en Second Chance checkkonto?
Hvad er en Capital-konto?

Leave a Reply

trade online