Hvad er lige løn?

Lige løn er en tilgang til at yde kompensation, der er baseret på fortjeneste og jobklassifikation, uden hensyn til køn af medarbejderen. Ofte præsenteres som lige løn for lige arbejde, dette koncept fik en stor del af fremtrædende plads i løbet af det 20. århundrede som kvinders rettigheder i mange lande blev udvidet. Diskussioner om lige løn fortsætte som der stadig brancher, hvor kvinder udfører samme arbejdsopgaver som deres mandlige kolleger får løn og løn, der er mindre end den erstatning, der ydes mænd.

Det grundlæggende koncept for ligeløn hviler på den erfaring og ekspertise i den enkelte, og udelader alle overvejelser baseret på køn, at de enkelte. I teorien betyder det, at en mand og en kvinde, der er tildelt den samme stillingsbetegnelse og udfører de samme opgaver som en del af deres arbejde ansvarsområder vil modtage den samme base lønsats. Antages det, at deres færdigheder og produktivitet er mere eller mindre det samme, betyder det, hver vil også tjene det samme fortjenester rejser over tid, og modtage lignende yderligere fordele i forhold til de år, de forbliver hos arbejdsgiveren.

For at gøre brug af ligeløn på arbejdspladsen, vil arbejdsgiverne skabe objektive kvalifikationer, der gælder for detaljerne i ethvert job position i organisationen, der kræver visse færdigheder for hver af disse positioner. Køn, vil ikke være en faktor i betragtning for ansættelse eller forfremmelse til disse positioner, til kun evne til ansøgeren at føre den tildelte opgaver. Til dette formål vil omtalen af ​​køn i skabelsen af ​​løn og løn skemaer, eventuelle bonusprogrammer er forbundet med de holdninger, og endda hensynet til kampagner eller deltagelse i videreuddannelse programmer være baseret på fortjeneste og ikke kønnet af medarbejderen.

Mens begrebet lige løn blevet mere almindelig i en række industrier inden udgangen af ​​det 20. århundrede, bestræbelserne på at sikre lige løn for lige arbejde fortsætter i mange forretninger indstillinger rundt omkring i verden. I nogle tilfælde, er indsatsen for at basere kompensationen på dygtighed og erfaring, uden hensyn til køn påvirket af mangeårig tradition inden for visse kulturer. Beskæftigelse love og regler vedtaget på nationalt niveau er ofte nødvendige for at fremme kampen for lige løn og ofte skabe rammerne for at vurdere, hvorvidt arbejdsgiverne bruger betale skemaer baseret på resultater frem for sex af medarbejdere.

Hvad er bedste måde at spare for private skolepenge?
Hvordan vælger jeg den bedste Hedge Fund Management Virksomhed?
Hvad er en bank Short salg?
Hvordan kan jeg udvikle en god udgifter vaner?
Hvad er købekraft?
Hvad er spotmarkedet?
Hvad er et Scratch Card Fundraiser?
Hvad er udstyr Rental Insurance?
Hvad er en afhængighed fritagelse?
Hvad er Private Equity Real Estate?
Hvad er en luft Conditioner Tax Credit?

Leave a Reply

trade online