Hvad er Lognormal Distribution?

Lognormal fordeling er et begreb, der anvendes i sandsynlighedsteori og relaterede matematik. Den henviser til sandsynligheden for fordelingen af ​​en variabel med et normalt fordelt logaritme. Det er nogle gange også kaldet Galton distribution.

En normal distribution for en variabel kaldes også en Gaussisk fordeling. Det er en god indikator for sandsynlighed for, at bruger en klynge af resultater omkring et middeltal. Idéer som “Bell curve” er også baseret på normalfordelingen, og bruges i mange forskellige former for statistiske undersøgelser.

En lognormal fordeling siges at være nyttig for en række uafhængige variable med positive værdier. Denne type beregning er nyttigt, for eksempel i finansielle modeller, hvor variabler skal ganges eller eksponentielt forventede, eller i videnskabelige undersøgelser, herunder skiftende betingelser.

Undersøgelsen af ​​en lognormal fordeling kan bruge både middelværdi og median gennemsnit. Det kan også være relateret til funktioner som en sandsynlighedsfordeling, som forsøger at analysere dens dannelse, og en kumulativ fordelingsfunktion. Statistikere at bruge disse typer af sandsynlighed teorier drage fordel af forskellige ligninger for at lære mere om, hvad disse fremskrivninger betyder.

Selv om normalfordeling tilskrives Carl Friedrich Guass, en tysk videnskabsmand, der var aktiv på mange videnskabelige områder, historikere faktisk kredit Abraham de Moivre med “opfindelse” af denne teknik. De Moivre, en fransk matematiker, var en nutidig af Isaac Newton, der var berømt for sine bidrag til trigonometri og andre former for matematik. Historien om matematik viser, hvordan fremtidens ingeniører og matematikere bygget på banebrydende indsats af disse tidlige tænkere for at anvende deres arbejde til forskellige anvendelser.

Disse dage, industri eksperter rapporterer, at lognormal fordelingen er ofte nyttigt for modellering potentialet svigt af en fysisk enhed under stress belastninger. Ingeniører bruger lognormal distribution, såvel som en anden populær metode kaldet Weibull fordeling, til at vurdere svigt sandsynligheder. Disse to typer af sandsynlighed værktøjer er nogle gange inkluderet i industri-specifikke software til forudsigende modellering.

Lognormal fordeling er også nyttigt i andre undersøgelser, at nogle kalder biologisk eller økologisk. For eksempel har forskere vist, at fortynding af en væske ind i en anden tendens til at følge lognormal distributionen mønstre. De samme mønstre er tydeligt i andre organiske begivenheder såsom svækkelse af en lyskilde. Dette gør lognormal distributionen værdifulde i studier af “menneskelig og økologisk risikovurdering” og andre lignende sysler, ifølge ekspert forskere, der bruger lognormal distributioner udstrækning.

Hvad er Corporate Financial Management?
Hvad er et skattemæssigt underskud Tilbageførsel?
Hvad er en Endowment Fund?
Hvad er Mitigation Banking?
Hvad er Debitor aldring?
Hvad er interessebaseret på modenhed?
Hvad er et krav Option?
Hvad er en helligdag?
Hvad er en online kontoudskrift?
Hvad er en Deed of Surrender?
Hvad er en venturekapitalist?

Leave a Reply

trade online