Hvad er markedsmisbrug?

Markedsmisbrug er en form for økonomisk kriminalitet, at resultaterne fra forsøg ulovligt at manipulere et finansielt marked, eller brug af intern viden. Forebyggelse for markedsmisbrug er vigtigt, da det skaber lige vilkår for alle investorer. I mange regioner er markedsmisbrug, en forbrydelse, der kan resultere i fængsel og bøder.

En af de største bidragydere til markedsmisbrug er insiderhandel. Denne type kriminalitet opstår, når en person med særlig insider information om markedet køber eller sælger aktier for at profitere på de oplysninger eller at undgå tab. Hvis en ansat i en virksomhed får nys om en overtagelse, for eksempel, kan han eller hun bruger disse oplysninger til at sælge aktier i selskabet ved at blive taget. Dette anses for uetisk og ofte ulovligt, fordi den person køber aktierne ikke kunne have gjort det, hvis han eller hun vidste om overtagelsen.

For at insider-handel for at kvalificere som markedsmisbrug, skal det påvises, at de oplysninger, der anvendes til at foretage handlerne ikke var offentligt tilgængelige. For eksempel er en person sælger aktier til et selskab ved at blive overtaget sandsynligvis ikke kommer til at blive beskyldt for insider-handel, hvis han sælger dem efter overtagelsen er offentligt annonceret. Efter at en aftale er offentligt annonceret, er uvidenhed om aftalen ikke længere anses for at være formildende. Derudover er insiderhandel beskyldninger normalt er forbeholdt kun for øverste niveau officerer af en virksomhed eller dem, der ejer en betydelig del af egenkapitalen i et selskab.

Den anden store kategori for markedsmisbrug kaldes også ulovlig manipulation. Der er en række måder ulovligt at manipulere det finansielle marked for gevinst, men mange er yderst vanskeligt at bevise i retten. Ulovlig manipulation er undertiden betragtes begrænsning af handelen, da det generelt har til formål at ændre den naturlige strøm af markedet gennem misinformation og forvrængning. Denne form for markedsmisbrug er stærkt reguleret mod af både amerikanske og europæiske marked, direktiver og bekæmpelse af svig love.

Manipulerende former for markedsmisbrug ofte kredser om urigtige eller vildledende oplysninger og handlinger. For eksempel, hvis en person sender en mail til aktionærerne om en planlagt fusion, at han eller hun ved at være falske og usande Disse oplysninger kunne kunstigt manipulere markedet som aktionærerne reagere på falske oplysninger. Bevidst manipulerende handler adfærd kan ligeledes forstås som markedsmisbrug, såsom at købe en enorm mængde af aktier i et selskab med den udtrykkelige hensigt at køre op prisen. Da så mange af disse manipulerende forbrydelser er baseret på hensigtserklæringer, de ofte vise sig meget vanskeligt at kunne retsforfølge trods strenge regler.

Hvad er ETF Asset Allocation?
Hvad er ikke-Concurrent aktiver?
Hvordan jeg træner aktieoptioner?
Hvad er de bedste strategier til udbytte vækst?
Hvad er et konglomerat?
Hvad er en Jumbo lån?
Hvad er almindelig ansvarsforsikring Forretning Forsikring?
Hvad er First Stage Capital?
Hvordan kan jeg holde jul udgifterne under kontrol?
Hvad er fordele og ulemper ved Tracking udgifter?
Hvad er en Costing System?

Leave a Reply

trade online