Hvad er Monopolistisk konkurrence?

Monopolistisk konkurrence er et marked, hvor mange konkurrenter udbyder tilsvarende produkter, som kan differentieres på baggrund af egenskaber, der går videre end simpel omkostninger. Denne type marked er meget almindeligt rundt om i verden for produkter til en bred vifte af kurspoint. Der er tidspunkter, hvor forbrugerne kan drage fordel af monopolistiske konkurrence, mens det i andre tilfælde kan de tabe sig, afhængig af produktet og detaljerne i markedet. Det er heller ikke ualmindeligt at se markeder med en blanding af karakteristika, og den er lidt sjældent at finde et marked, der passer pænt og rent i en økonomisk teori.

Et simpelt eksempel på monopolistisk konkurrence kan ses i bilsalget. Biler er alle designet til samme formål, som er at sikre transport for personer og varer. Men der er mange forskellige typer af biler på markedet. Forbrugerne kan vælge mellem forskellige kropstyper, pris point, farver og så videre. Ingen bilproducent dominerer markedet, med mange konkurrenter, der tilbyder lignende produkter i konkurrence.

Når monopolistisk konkurrence er til stede, markedet er forholdsvis let at komme ind og afslutte. Individuelle virksomheder kan fastsætte priser for deres produkter uden at påvirke priserne på det større marked, fordi ingen virksomheder dominerer markedet, og forbrugerne klart opfatter, at der er såkaldte “ikke-prisforskelle” mellem produkter, der udbydes af konkurrenterne.

Begrebet monopolistisk konkurrence blev første gang diskuteret i 1930’erne af økonomen Edward Hastings Chamberlin. Adskillige økonomer har udforsket konceptet siden, ud over at se på andre typer af konkurrence og de måder, hvorpå sådanne markeder fungerer. Da mange markeder omfatter de konkurrerende producenter, kan forstå, hvordan disse producenter operere på markedet være vigtigt at studere markedet som helhed, og det kan også give indsigt, som kan bruges af producenterne til at styrke deres position på markedet.

I et marked præget af monopolistisk konkurrence, ofte forbrugere opmærksom på, at virksomhederne arbejde hårdt for at sikre, at deres produkter er differentierede, og at disse forskelle bliver brugt som salgssteder. For eksempel tilskynder producenter af mundskyl deres forbrugere at sammenligne deres produkter til andre, søge påtegninger fra dental foreninger, brug karakteristiske emballage, og tage andre skridt til at gøre deres produkter skiller sig ud. Det kan bemærkes, at i et sådant marked, kan forbrugerne være villige til at betale mere for nogle produkter, fordi de mener, at der er betydelige forskelle, som påvirker kvalitet eller ydeevne og gøre ekstra omkostninger acceptable.

Hvad er det bedste tip til at holde et High School Fundraiser?
Hvad er Pension Lån?
Hvad er de mest almindelige Audit spørgsmål?
Hvad er COMEX?
Hvad Er Edie?
Hvad er Fakultative Genforsikring?
Hvad laver en Short Sale Negotiator Do?
Hvad er likvide aktiver?
Hvad er en likviditet fond?
Hvad er en investering Forslag?
Hvad er en Microfinance Bank?

Leave a Reply

trade online