Hvad er Nationalization?

Når en privat branche eller en virksomhed afholdt på en by eller stat niveau er overtaget af den nationale regering, kaldes det nationalisering. Der er talrige eksempler på nationaliseringen i historien om de fleste lande, og nogle brancher, at folk ville straks genkende som nationaliseret. For eksempel US Postal Service er en nationaliseret industri, som kører helt af den amerikanske regering. Eventuelle økonomiske tab i denne industri er tab af regeringen, og dets folk, og eventuelle økonomiske gevinster ville profit den amerikanske regering.

Der er et stærkt træk altid at overveje nationalisering som en konstruktion af socialisme. Det er sandt, at socialistiske regeringer kontrollerer eller kan kontrollere nationalisere de fleste brancher, og de kan gøre det uanset om disse brancher, og deres private ejere er glade for det. På den anden side er sommetider nationalisering understøttes af mennesker eller politiske grupper, som definerer sig selv et stærkt anti-socialistisk og pro-kapitalistiske. For eksempel, præsident George W. Bush ‘s beslutning om at nationalisere lufthavnen vagtselskaber efter angrebene den 11. september 2001 blev betragtet som en metode til effektivisering og forbedring af kvalitetskontrol på sikkerhedskontrollen i lufthavnene. Kun få mennesker følte denne beslutning udgjorde en trussel mod kapitalismen.

Mange grunde kan eksistere på, hvorfor en central regering ville vælge til eller være tvunget til at nationalisere en industri. I det foregående eksempel, var det vigtigste mål kvalitetskontrol og øget sikkerhed. Nogle gange en industri vil mislykkes uden nationalisering, som var tilfældet med den amerikanske bilindustri og få store banker i slutningen af ​​2000’erne. Den amerikanske tiltag til støtte for disse svigtende enheder var ikke total eller fuldstændig nationalisering, og målet er fortsat til hurtigt hånd disse organisationer tilbage til private kontrolorganer, som kaldes afnationalisering eller privatisering.

I lande, som overvejende er kapitalist i orientering, er der stadig normalt nogle nationaliserede virksomheder. Disse kan omfatte offentlige skoler, sundhedsvæsen, posttjenester, militære tjenester, og andre. Beslutningen om at nationalisere andre virksomheder, kan være baseret på usædvanlige omstændigheder, såsom økonomiske fejl eller krigstid. De fleste regeringer må betale private ejere af en enhed, en masse penge for at bede dem om at overgive kontrollen til regeringen. Det er normalt ikke rentabelt at gøre det, og en regering kan kun træde til, hvis behovet er stort eller hvis prisen er billig.

Frygten for hvad der nationalisering der kommer ind, når en regering overtager en industri uden tilladelse eller orlov fra sin private ejere, eller ved at tvinge private ejere gennem forskellige midler til at opgive deres ejerskab. Bestemt, voldelig styrter af lande kan betyde, at diktatorer overtage og nationalisere alle eksisterende privatejede virksomheder. Dette vil være anderledes end socialisme, som postulerer, at de mennesker og ikke en lille gruppe af ejere, kontrol produktionsmidlerne. De, der ikke har nogen rettigheder i en diktator-ledet land kan ikke siges at kontrollere sin nationaliserede industrier.

Beslaglægge aktiver og virksomheder, og især at få kontrol med alle rentable ressourcer giver magt og kan være en kilde til finansiering for at holde denne beføjelse. Men, nationalisering betyder, at en regering skal støtte ethvert mangel industrier også, og selv de fleste diktatorer ville tøve med at det samme nationalisere alle privatejet virksomhed. I stedet dem, der normalt kommer under national kontrol er dem, der er mest rentable, og det betyder typisk industrier, der har værdifulde ressourcer som olie.

Hvad er naturgas gensidige fonde?
Hvad er de forskellige typer af hedge fond strukturer?
Hvad er købekraft?
Hvad er en finansiel leasing?
Hvad er en Certified Check?
Hvordan laver jeg udbetalinger I en Endowment Politik?
Hvad er en forsikringssvindel undersøgelse?
Hvad er Ejendom skade?
Hvad er Private Equity Real Estate?
Hvad er et fælles Besparelser konto?
Hvad er penge ned?

Leave a Reply

trade online