Hvad er økonomisk afhængighed?

Den økonomiske afhængighed er en situation, hvor omkostningerne eller indtægterne i forbindelse med et givet projekt er afhængige af omkostninger eller indtægter fra et andet projekt. Konceptet er fundet inden virksomheder, brancher, og selv økonomierne i forskellige lande. Forskydninger i nogen af ​​de faktorer, der er forbundet med de to relaterede projekter kan medføre ændringer i rentabiliteten og den generelle stabilitet af én eller begge af projekterne.

Et eksempel på økonomisk afhængighed inden for en virksomhed vil være i forholdet mellem omkostningerne ved at producere en given vare, og omkostningerne forbundet med markedsføring, at gode for forbrugerne. Produktionsomkostningerne har en direkte indflydelse på fastsættelsen af ​​detailprisen for det gode, da målet er at tjene et afkast på hver enhed, som er solgt. Hvis prisen for nogen af ​​de råvarer, der anvendes i produktionsprocessen stige, vil det have en direkte indvirkning på størrelsen af ​​fortjenesten ved hvert salg.

Det samme generelle idé om økonomisk afhængighed kan anvendes til to virksomheder, der har et samarbejde. Hvis en virksomhed producerer maskinkomponenter, at den anden virksomhed har brug for at fremstille varer, vil enhver ændring i rækken af ​​tilgængelige komponenter har en direkte indflydelse på leverandørens kunde. Dette kan betyde en stigning i prisen på komponenterne. I en situation, hvor den leverandør ophører med produktionen af ​​en given komponent, er resultatet en forskydning af omkostninger og indtægter for klienten, i hvert fald indtil komponent kan sikres fra en anden leverandør.

Sammen med denne type indbyrdes afhængighed i erhvervslivet, er begrebet økonomisk afhængighed også fundet blandt nationer. I situationer, hvor to lande etablere en rimelig balance mellem handel, hver nyder gavn for eksport af varer til rimelige priser, samtidig med at importere varer til priser, der betragtes som rimelige. Hvis et land beslutter at skære import til andre, kan situationen føre til en ubalance i handelen, der er en negativ effekt på den generelle økonomi den ene eller begge nationer, eventuelt køre op prisen efter tilgængelige varer eller ved at oprette en serie af job tab i beslægtede industrier.

Når det er bedst, skaber opnå en økonomisk afhængighed en situation, hvor alle involverede parter drage fordel af ordningen. Når en ubalance finder sted, er potentialet for en eller begge parter til at opleve et tab af indtægt eller en ugunstig ændring i udgifter i forbindelse hermed øget betydeligt. Af denne grund, at tage sig tid til at vurdere konsekvenserne, at enhver ændring vil have på andre afdelinger i virksomheden leverandører og kunder, og selv handelsbalancen mellem nationer er yderst vigtigt. Når tabt, genoprette en økonomisk balance kan have en stor del tid og kræfter.

Hvad er kontoudtog?
Hvad er en udgift metode?
Hvad er volatilitet på aktiemarkedet?
Hvad er Endowment Skat?
Hvad er kreditforsikring?
Hvad er indkomst fra Operations?
Hvordan vælger jeg den bedste high-risiko aktier?
Hvad er de bedste tips til online aktiehandel i Indien?
Hvad er finansielle formidlingstjenester?
Hvad er et medium for udveksling?
Hvad er estimeret skat betalinger?

Leave a Reply

trade online