Hvad er ordinære aktier?

Almindelige aktier er aktier bestand, der er forståelige for at tilkendegive ejerskab af egenkapital i et selskab. Holding fælles aktier i et selskab give investor med nogle grundlæggende rettigheder, såsom begrænset stemmeret, et afkast baseret på rentabiliteten af ​​virksomheden, og muligvis en vis fordel af påskønnelse i forbindelse med værdipapirer er forbundet med virksomheden. Alle rettigheder og privilegier i forbindelse med den fælles aktie er omringet af andre typer af aktier, der giver større fordele og privilegier.

Når det kommer til at stemme og stemme i driften af ​​virksomheden, fælles aktionærer typisk får de fornøjelsen af ​​at deltage i valgprocessen for direktører. Det er usædvanligt for investorerne at holde fælles aktier at få lov til at nominere kandidater til en ledig plads blandt de direktører, selv om vedtægterne for nogle virksomheder gør udvide dette privilegium. Investorer er undertiden mulighed for at stemme med deres samlede antal aktier. I andre situationer, vil hver investor, der ejer ordinære aktier være tilladt kun en stemme, uanset antallet af aktier i hans eller hendes besiddelse.

Det er vigtigt at bemærke, at almindelige aktier ikke har samme niveau af ydelser som foretrukne aktier i bestanden. Sammen med minimal stemmeberettigede privilegier, sjældent den investor, der ejer almindelige aktier nyder et fast udbytte på aktier. I stedet er det mere almindeligt for udbyttebetalingen til at variere, baseret på lønsomhed i virksomheden. Denne type af diskretionære udbytte aftale betyder, at afkastet på investeringen vil sandsynligvis variere fra den ene periode til den næste.

I tilfælde af, at en virksomhed går konkurs, skal du gøre personer med ordinære aktier normalt ikke modtage nogen form for kompensation, før alle obligationsejerne er opfyldt, og foretrak aktionærerne har modtaget betaling for deres aktier. Eventuelle resterende midler kan derefter bruges til at gøre i det mindste en delvis løsning på fælles aktionærer. På grund af den finansielle kompleksiteten i at afvikle gælden for et mislykket selskab, kan det tage år at indse nogen form for kompensation for den fælles involverede aktier.

Hvad er et nul procent ÅOP?
Hvordan vælger jeg den bedste Investment Property Group?
Hvad er de forskellige typer af Boutique Investment Banks?
Hvad er Overførselsindkomster?
Hvad er foreløbige udgifter?
Hvad er en jule Fundraiser?
Hvad er anden realkreditlån?
Hvad er Forudbetalte omkostninger?
Hvad er en Bank Identifier Code?
Hvad er en luft Conditioner Tax Credit?
Hvad er en Development Finance Institution?

Leave a Reply

trade online