Hvad Er PPI?

Producenten prisindekset eller PPI er et mål for de priser, som producenterne fra et land modtager for deres produktion. Dette er ikke nødvendigvis den pris, forbrugerne betaler for varer eller tjenesteydelser. Som et resultat, der PPI et specifikt element af inflationen og de faktorer, der bidrager til inflationen. Der er flere varianter af producenten prisindeks designet til at reducere forvridninger.

Ordinær prisindeks designet til at måle inflationen bruge detailpriser, nemlig hvad forbrugerne ville skulle betale i butikkerne. Producenten prisindekset er det beløb, der betales af grossister eller detailhandlere til producenten. Afhængigt af hvilken type af god, kan det skære en eller flere komponenter i distributionskæden.

Ved hjælp af en producent prisindeks betyder, at det er muligt at spore den faktiske inflation, der påvirker producenter snarere end forbrugerne, og dermed fjerne en række forvridninger. For eksempel i nogle lande, hvor købmand virksomhed er domineret af nogle få kæder kan forhandlingsstyrke af kæderne opvejer virkningerne af forbrugernes inflationen. Det betyder, at selv mens detailpriserne på produkter som mælk er stigende gennem inflation, kan det beløb, som landmændene modtager stiger langsommere, forbliver stabil eller endda falde.

I USA blev den PPI tidligere kendt som Wholesale Price Index indtil 1978. Det havde eksisteret under dette navn i mange år og kan spores tilbage til det 19. århundrede. Data for PPI kommer fra et repræsentativt udsnit af fabrikanter og tjenesteudbydere, indsamlet af den Bureau of Labor Statistics.

Rundt om i verden der er flere variationer på PPI. For eksempel har Det Forenede Kongerige en kerne output PPI, der udelukker output såsom fødevarer og energi, hvor engrospriserne ofte ændrer sig meget hurtigt. Andre lande med at håndtere dette problem ved at kortlægge priserne på disse varer oftere og i gennemsnit dem ud, før du tilføjer til månedlige tal for andre varer. Forskellige lande bruger et større eller mindre kurv af varer til at producere tal: disse variationer både komme fra de forskellige udvalg ud output i forskellige lande, og de forskellige sofistikerede og ressourcer af organisationen udarbejde tallene.

Til en vis grad, kan PPI være en god indikator for forventede ændringer i bredere prisindeks, der måler leveomkostninger. Dette skyldes ændringer i engros-priserne vil, i et ellers uændret marked, medføre ændringer i detailpriser. Det betyder, at selv om økonomer ikke kan bruge PPI som et fejlfri forecasting værktøj, kan det være en tidlig advarsel indikator.

Hvad er Home Refinansiering?
Hvad er fælles Wedding udgifter?
Hvad er aftaleindskud?
Hvad er et bankkonsortium?
Hvad er forudbetalte kreditkort?
Hvad er en betalingsbalancens løbende poster?
Hvad er et køb af værdipapirer aftale?
Hvad er de mest almindelige Audit spørgsmål?
Hvad er et krav Risk?
Hvad er en Cash & Carry Trade?
Hvad er Franchises?

Leave a Reply

trade online