Hvad er Prime Rate?

Det primære sats er den rente, banker eller långivere oplade deres mest foretrukket og kreditværdige kunder. Ofte lån produkter som personlige og bil lån bruge prime rate som en basisrente. Kreditkort og visse former for kommerciel finansiering kan bruge prime rate som base så godt. Typisk er personlige lån og kreditkort kunder debiteret renter, der er mindst et par procentpoint højere end prime rate.

Da prime rate er bundet til kredit, renten stiger som kreditværdighed falder. Satsen også svinger afhængigt af økonomiske forhold. Desuden kan prime rate varierer mellem forskellige banker.

Hver bank eller finansiel institution citerer sin egen prime rate. Ofte finansielle institutioner vælger at tilbyde prime priser, der er blevet sat af store kommercielle pengeinstitutter. I USA, kan nogle finansielle institutioner blikket mod Wall Street Journal for den gennemsnitlige prime rate af de mere fremtrædende kommerciel pengeinstitutter.

Når banker giver satser på deres kreditkort kunder, de ofte begynde med prime rate og tilføje en procentdel. Denne procentdel varierer og afspejler bankens opfattede risiko ved at tilbyde kreditkort kontoen. Den procentdel tilføjes til prime rate også en gevinst for banken.

Det primære sats er generelt omkring tre procent højere end den federal funds-renten. Federal funds rate er den sats, at bankerne beregning hvis udlån til hinanden. Til gengæld er den federal funds-renten bestemmes af den hastighed, hvormed pengeinstitutterne låne fra Federal Reserve. Denne sats kaldes diskontoen.

Der er mest tilbøjelige til at drage fordel af lånoptagelse til det prime rate er store virksomheder. Dette skyldes, at pengeinstitutterne har en tendens til at tro, at deres store erhvervskunder er mindre sandsynlighed for misligholdelse af lån end andre typer af kunder. Når kunderne udgør kun en lille risiko for pengeinstitutter, de institutioner, føle sig bedre tilpas udlån til dem og tilbyde mere attraktive priser.

Nogle gange, er det udtryk subprime bruges i forhold til lån og andre finansielle produkter. Subprime finansielle produkter kan bestå af lån, kreditkort, og kreditlinjer er beregnet for dem med lav kredit score eller enkeltpersoner med ringe kredit historie. Personer med beskadigede kredit historier ikke er i stand til at drage fordel af prime rate. Disse personer er normalt opkræves en højere eller subprime sats på grund af den opfattede risiko for långivere.

Hvad er et omsætteligt instrument?
Hvad er en etisk fond?
Hvad er Information Omkostninger?
Hvad er en bankoverførsel?
Hvad er en Finders Fee?
Hvad er en euro’en Market?
Hvad er en automatisk pengeoverførsel?
Hvad er de forskellige typer af mindstelønnen politik?
Hvad er forbindelsen mellem vareforbrug og vareforbrug?
Hvad er de bedste tips til Aktier Investment?
Hvad er Social Security invalideforsikring?

Leave a Reply

trade online