Hvad er prisdifferentiering?

Prisdifferentiering er den praksis opladning varierende mængder for at sælge den samme type produkt til forskellige grupper af kunder. Det er også kendt som diskriminerende prisfastsættelse og multiple pricing. Ofte differentierede prispolitik vil blive brugt som del af en markedsføringsindsats. For eksempel kan en vare eller tjenesteydelse opslås som koster mindre for studerende.

En af de mest almindelige årsager en bestemt gruppe vil blive opkrævet en lavere pris, er fordi de er kendt for at have færre eller anstrengte økonomiske ressourcer. Nogle typiske grupper til at modtage differentieret prisfastsættelse omfatter ældre borgere, børn, familier, studerende og militært personel. Denne form for prisdifferentiering er ofte tilbydes af virksomheder i underholdnings-og restaurationsbranchen.

Der er flere andre grunde denne form for prisfastsættelse kan anvendes, herunder betalingsbetingelser, mængden af ​​produkt, der købes, og når varen skal leveres. En længere betalingsperiode sigt kan resultere i posten at have en betydeligt højere pris end den, der opkræves til den person, der færdig med at foretage udbetalinger hurtigere. Ofte et produkt vil koste mindre pr enhed, hvis det er købt i løs vægt. Selv da prisen kan variere, afhængigt af hvor meget af produktet er bestilt. Hvis en kunde har brug for hurtig levering af en vare eller tjeneste, kan der være et andet gebyr for denne service også.

Differentierede priser kan også bruges som en marketingstrategi. En virksomhed kan analysere sine kunder for at fastslå, hvilken slags person er mere tilbøjelige til at købe sit produkt til fuld pris. Efter bestemmelse af dette, kan organisationen planlægge salg, kampagner og andre lignende kampagner, således at de ikke startes, når den slags kunde er tilbøjelige til at købe. Målet er at sælge så mange produkter som muligt til fuld pris, og derefter til retten kunder, der kan lide, hvad virksomheden sælger, men anser ikke det afgørende. Derefter vil virksomheden maksimere sit overskud, mens du flytter sin beholdning i et acceptabelt tempo.

Forhandling er en anden form for differentieret prisfastsættelse. Denne proces er især udbredt i bilindustrien. En forhandler vil forsøge at sælge bilen til en bestemt pris, mens kunden vil forhandle til en lavere pris. Den endelige pris afhænger af fastlæggelsen af ​​hver side af diskussionen. Hvis de to parter ikke når til en koncession, og derefter begrebet prisdifferentiering kan føre til et tab på salget.

Hvad er en Forsikringsbare Risk?
Hvad er en import Substitution Industrialiseringsfonden?
Hvad er Life Insurance?
Hvilke råd vil hjælpe mig med at gemme på en elregning?
Hvad er valutahandel?
Hvordan vælger jeg den bedste Retirement Asset Allocation?
Hvad er en udlodning?
Hvad er de forskellige typer af pensionsordninger?
Hvordan finder jeg Velgørende Hjælp til min familie?
Hvad er en Bullet Bond?
Hvad er fungibilitet?

Leave a Reply

trade online