Hvad er social kapital?

Social kapital er det netværk af relationer mellem individer, grupper og enheder. Dette udtryk er brugt på flere forskellige måder på områder som økonomi, sociologi og antropologi. I alle tilfælde. Brug af dette begreb kan koges ned til tanken om, at mennesker skaber forbindelser med hinanden, og disse forbindelser bruges på mange forskellige måder At studere social kapital kan være en måde at lære om, hvordan et samfund fungerer.

I et klassisk eksempel på social kapital, har tendens til mennesker, der deltager i samme universitet til at føle sig forbundet med hinanden, både fordi de kan have indvirkede på campus og skabte venskaber, og fordi de har en institution til fælles med hinanden. To kandidater fra det samme universitet er mere tilbøjelige til at forbinde med hinanden, fordi de deler den sociale kapital, og dette kan omsættes til fordele for en eller begge parter.

Social kapital kan antage mange andre former. Beboere i samme kvarter, folk, der arbejder for samme selskab, og grupper for venner har alle netværk af relationer. Ud over at være personligt og psykisk givende, kan disse sammenhænge også give yderligere fordele. Folk i samme netværk vil være mere tilbøjelige til at stole på hinanden, når de har brug for ydelser, og hvis en person ikke har en forbindelse til en bestemt tjeneste, kan han eller hun være i stand til at finde en ved at udnytte den sociale kapital.

Mange mennesker udnytter social kapital på daglig basis, i en række forskellige måder. Nogen der har en tandpine og spørger en ven til at anbefale en tandlæge er afhængige af social kapital, for eksempel. Ligeledes er en person, der søger et job som spørger en ven til at lægge et godt ord, også ved hjælp af hans eller hendes netværk af forbindelser til at opnå en ende. Dette begreb kan endda blive formaliseret i nogle interaktioner, som i tilfælde af anbefalingsskrivelser som de studerende anmodning fra instruktører, når de gælder for højere læreanstalter.

Teorier om social kapital først begyndte at blive udviklet i det 20. århundrede, af flere forskellige forskere. Nogle forskere mener, at et socialt netværk er en fordel, fordi det skaber en stærk serie af forbindelser, som kan bruges til at støtte enkeltpersoner og bestræbelser. Andre foreslår, at det kan være skadeligt, fordi det kan skabe situationer, hvor negative aktiviteter er accepteret og skubbede igennem som et resultat af den sociale kapital. For eksempel, spredes mange folkedrab via sociale netværk, starter ud som små frynse bevægelser, som i sidste ende champignon i store begivenheder som mennesker og institutioner passerer konceptet videre til hinanden.

Hvad er Bud Sikkerhed?
Hvordan vælger jeg den bedste Spread Betting System?
Hvad er Building Insurance?
Hvad er en usikret Bond?
Hvad er fordele og ulemper ved arkivering konkurs til Stop Afskærmning?
Hvad er finansielle Højdepunkter?
Hvad Begrænsninger almindeligvis gælder for oversvømmelse forsikringsdækning?
Hvad er et bankkort?
Hvad er virtuelle kreditkort numre?
Hvad er Private Placement Life Insurance?
Hvad er fastforrentede Opsparingsbeviser?

Leave a Reply

trade online