Hvad er stokastisk modellering?

Stokastisk modellering er en teknik til at præsentere data eller forudsige resultater, som tager højde for en vis grad af tilfældighed, eller uforudsigelighed. Forsikringsbranchen, for eksempel, afhænger i høj grad på stokastisk modellering til at forudsige den fremtidige tilstand af virksomhedens balancer, da disse kan afhænge af uforudsigelige begivenheder, hvilket resulterer i den betalende af fordringer. Mange andre brancher og fagområder kan drage nytte af stokastisk modellering, såsom statistikker, bestand investere, biologi, lingvistik og kvantefysik.

Specielt i en verden af ​​forsikringen, er stokastisk modellering afgørende for, hvilke resultater der kan forventes, i forhold til hvilke der er usandsynlig. Snarere end ved hjælp af faste variabler som i andre matematisk modellering, indeholder en stokastisk model tilfældige variationer til at forudsige fremtidige forhold og for at se, hvad de kan lide. Selvfølgelig indebærer en mulighed for en tilfældig variation, at mange kan forekomme. Af denne grund er stokastiske modeller ikke løbe bare én gang, men hundredvis eller endda tusindvis af gange. Denne større indsamling af data ikke kun udtrykker hvilken resultater er mest sandsynlige, men hvad intervaller kan forventes så godt.

For at forstå ideen om stokastisk modellering, kan det være nyttigt at overveje, at det er det modsatte, på en måde, for deterministisk modellering. Denne anden type af modellering er hvad de fleste af elementære matematik består af. Løsningen på et problem kan normalt kun har en rigtige svar, og grafen for en funktion kan kun have én bestemt sæt af værdier. Stokastisk modellering, derimod, er ligesom varierende kompliceret matematisk problem let at se, hvor løsningen er påvirket, og derefter udføre så mange gange og på forskellige måder. Disse små variationer repræsentere tilfældighed og uforudsigelighed i den virkelige verden begivenheder og deres effekter.

En anden virkelige verden anvendelse af stokastisk modellering, foruden forsikring, produktion er. Manufacturing ses som en stokastisk proces på grund af den virkning, at ukendte eller stokastiske variable kan have på det endelige resultat. For eksempel vil en fabrik, som gør et bestemt produkt altid finde, at en lille procentdel af produkterne ikke kommer ud som tilsigtet, og kan ikke sælges. Dette kan skyldes en række faktorer, såsom kvaliteten af ​​input, arbejderklassen tilstand produktionsapparat, og kompetencen af ​​medarbejdere, blandt andre. Den uforudsigelighed, hvordan disse faktorer påvirker resultater kan modelleres til at forudsige en vis fejlprocent i fremstillingssektoren, som kan planlægges på forhånd for.

Hvad er et profit model?
Hvad er nedgearing?
Hvad er et omsætteligt instrument?
Hvad er Total Cost Management?
Hvad er genanskaffelsesværdien?
Hvad er kapitalisme?
Hvad er risiko Theory?
Hvad er drypper?
Hvad er en Money Order Machine?
Er der en leje fradrag?
Hvad er tegn på forsikring?

Leave a Reply

trade online