Hvad er ufuldstændig konkurrence?

Ufuldkommen konkurrence er et begreb, der anvendes til at beskrive et marked, hvor de forhold, der karakteriserer perfekt konkurrence ikke er til stede. I den virkelige verden, er det næsten umuligt at nå målet om fuldkommen konkurrence, hvor ingen kraft har magt til at manipulere markedet. Som et resultat heraf. Fleste markeder rundt om i verden kan udstille karakteristisk for ufuldkommen konkurrence Nogle eksempler på markeder, som kunne betragtes som eksempler på denne type marked, omfatter: oligopol, monopolistisk konkurrence, monopol, og monopolstilling.

Ved denne type marked, gør forbrugernes omkostninger for produkter, der ikke nærme produktionsomkostningerne skyldes, at prisfastsættelsen er kontrolleret i nogen grad af sælgere og aktiviteter købere. Der er en række faktorer, som kan føre til ufuldkommen konkurrence, og det er ikke ualmindeligt at se flere faktorer involveret i et indre marked. Disse faktorer kan undertiden være let at identificere og i andre tilfælde kan være mere uklare i naturen eller oprindelse, hvilket gør det vanskeligt at afgøre, hvilke kræfter der virker på et marked.

Det ene problem er manglen på præcise oplysninger. Både købere og sælgere kan skjule oplysninger med det formål at få en bedre aftale, og dette kan bidrage til at ufuldkommen konkurrence. Sælgere markedsføring differentierede produkter kan også bidrage, da spørgsmålet for forbrugerne koges ned mindre til den ultimative pris end det gør at kvalitet og foreninger med produktet. Et andet karakteristisk undertiden ses på dette marked struktur er tilstedeværelsen af ​​hindringer, der kan gøre det svært at komme ind på markedet, såsom høje startomkostninger eller stramme statslige regler.

For det meste, har virksomheder og forbrugere en interesse i at komme foran og blive der, uanset om det er på en individuel aftale eller i markedet som helhed. Som et resultat, kan de arbejde mod hinanden, som bidrager til udviklingen af ​​ufuldkommen konkurrence. Det er sjældent at finde et marked, hvor konkurrencen er perfekt afbalanceret og kunne siges at være “perfekte”, ikke mindst fordi fuldkommen konkurrence ikke nødvendigvis føre til den bedste indtjening for virksomhederne.

Ideen med ufuldkommen konkurrence blev fremsat i det 20. århundrede af Joan Robinson, en britisk økonom. Robinson diskuterede konceptet i 1933 og bidrog med en række øvrige værker af legat til en verden af ​​økonomi. Hun tilbragte en hel del tid på at studere udviklingen af ​​nationer og var meget interesseret i manifestationer af kommunismen hun så i Rusland og Kina. Hendes mand var også en kendt økonom.

Hvad er klassisk Motorcykel Forsikring?
Hvad er en afhængighed fritagelse?
Hvordan vælger jeg det bedste økonomiske konsulent?
Hvad er en forsikringsagent?
Hvad er en grænse Pris?
Hvad er en forpligtelse brev?
Hvad er en Consumer Credit Risk?
Hvad er finansiel gearing?
Hvad er kulstof kreditter?
Hvad er en inflation?
Hvordan skriver jeg en Godtgørelse brev?

Leave a Reply

trade online