Hvad er Voodoo økonomi?

Voodoo økonomi er et nedsættende udtryk, der bruges til at beskrive den økonomiske proces, der kaldes udbudssiden økonomi. Begrebet blev brugt af daværende præsidentkandidat George Herbert Walker Bush, i sin kamp mod Ronald Reagan for den republikanske nominering i 1980. Voodoo økonomi er et kompliceret system, der bruger skattelettelser som incitamenter til energibesparelser og øge arbejdskraftudbuddet.

Udbudssiden økonomi fokus på at øge udbuddet af varer og tjenesteydelser. Ifølge nogle økonomer, ved at øge udbuddet, vil du øge efterspørgslen. Dette kan synes selvmodsigende, men det er ofte sandt, at et marked oversvømmet med produkter vil medføre lavere priser for forbrugerne, da virksomhederne konkurrerer for erhvervslivet. Voodoo økonomi i høj grad drejet sig en sænkning af skatter for at fremme en højere sats af udbuddet.

I teorien modvirke højere skatter arbejde, da de reducerer mængden af ​​nettoløn efter skat. De reducerer også besparelser, som efter skat beløb på en opsparingskonto er lavere. Sænke skatten på arbejdskraft vil føre til mere nettoløn, og betyder også, at arbejdsgiverne kan sætte lønnen lavere, fordi arbejdere vil være tilfredse med højere procentdel af penge, de tager hjem efter skat. Sænke skat på opsparing, såsom kursgevinster og renter skat, vil gøre spare mere attraktiv, da dine penge vil tjene mere. Teoretisk skulle voodoo økonomi føre til en stigning i arbejdsproduktiviteten, beskæftigelse og besparelser.

Desværre, i praksis, havde den teori, blandede resultater. Under Ronald Reagans formandskab, skåret en kombination af love skatter voldsomt for dem i den højeste skatteniveauer. Hensigten bag dette var at tilskynde til mere at investere for dem, der havde råd til det, men fordelene for lavere indkomstgrupper var marginal. Fortalere hævdede, at trods skattelettelser, ville skatteindtægterne rent faktisk går op, idet beskæftigelsen vil stige betydeligt på grund af nye virksomheder. Denne effekt aldrig rigtig fundet sted, og besparelser satser, der faktisk faldt under Reagan-formandskab.

Hovedformålet med voodoo økonomi var at nedbringe inflationen og gøre en bule i den tårnhøje nationale gæld. Brug af principperne for udbudssiden økonomi, Reagan insisterede på, at nedsætte skatterne ikke kun ville sætte gang i udbud, men skabe så stor indtjening på grund af øget beskæftigelse og produktion, at landet ville være at tjene penge i stedet for at miste det. Med den tredobbelte løfte om lavere skatter, højere beskæftigelse, og billigere produkter, er det let at se, hvorfor voodoo-økonomi var et attraktivt forslag i teorien.

Nogle argumenterer stadig for, at udbudssiden økonomi fungerer ordentligt i kontrollerede situationer, og peger på forøgelse af økonomiens vækst i løbet af Reagans præsidentperiode. Kritikere påpeger, at væksten ikke var et resultat af skattelettelser, men snarere en naturlig retablering af den enorme recessionen i det foregående årti. Formentlig den største faktor i problemer med voodoo økonomi er overvurdering af øget medarbejdernes produktivitet. Mens der skæres skatter kan skabe nye arbejdspladser, kan det ikke få folk til at arbejde flere timer eller længere uger.

Den utilsigtede konsekvens af voodoo økonomi var en stor stigning i den nationale gæld, og tabet af, hvad mange anser for at være vitale sociale programmer som offentligt finansierede programmer måtte skæres som reaktion på skattelettelser. Branding systemet som “voodoo” var et forsøg fra en ansøger, der tyder på, at teorierne på udbudssiden økonomi var baseret på magi og fantasi, snarere end realistiske forventninger lavet af solid teori. Supply-side koncepter stadig har mange tilhængere, men mange af de deraf følgende faktiske omstændigheder i den amerikanske eksperimentere med denne form for udgifterne ser ud til at der ikke lover godt for dens succes.

Hvad er nettodriftsaktiver?
Hvad er Skat Sheltering?
Hvordan forbedrer jeg mit Net Asset Value?
Hvad er prisen Impact?
Hvad er Core Banking?
Hvad er en skattesats?
Hvordan finder jeg ud dagsværdien af ​​en Bond?
Hvordan kan jeg gemme penge på elektricitet?
Hvad Er Reinsurance traktaten?
Hvad er en boligstøtte?
Hvorfor skal jeg betale en gasregning Online?

Leave a Reply

trade online