Hvilke faktorer bestemmer prisen på platin?

Der er mange faktorer, der bestemmer prisen på platin, som er et meget sjældnere metal end enten guld eller sølv. Den forholdsvis lavt udbud af metallet betyder, at det normalt er ledsaget af en høj pris, men prisen er stadig relativt volatil, hvilket betyder, at det kan svinge betydeligt. Samlede økonomiske styrke, som regel hænger sammen med prisen på platin, fordi folk med penge til at tilbringe har råd til at investere i dyre metal. Platinum priserne ofte stiger og falder sammen med den skæbne, bilindustrien, der bruger metal til at producere katalysatorer til biler, og er også påvirket af forholdene i de få steder i verden, der dominerer platin produktion.

Investorer i platin bør være meget opmærksom på de faktorer, der påvirker prisen på platin. Det er vigtigt at bemærke, at der er et relativt lille udbud af platin på verdensplan, i hvert fald i forhold til guld og sølv. Som følge heraf er efterspørgsel som regel høj for metallet, hvilket betyder, at prisen er væsentligt høj.

Stadig, hvis folk mangler penge til at købe platin, vil efterspørgslen efter den falde. Da dette er tilfældet, kan prisen på platin blive nævneværdigt påvirket af den økonomiske uro. I modsætning til guld, som har tendens til at vise sin styrke, selv når økonomien kampe, kan platin priserne falder voldsomt, når disse hårde tider forekomme. Derimod er samlede økonomiske styrke som regel ledsaget af stigende efterspørgsel efter platin, hvorefter prisen kan svæve over prisen på guld.

Lidt mere end halvdelen af ​​platin, der produceres i verden er anvendt af bilindustrien. Katalysatorer, som er indeholdt i biler, give renere bil-emissioner, der er blevet stadig mere ønskeligt, som miljøspørgsmål er kommet frem i forreste linje i samfundet. Som et resultat, som regel styrken i auto branchen hæver prisen på platin, og det modsatte sker, hvis bilproduktion er bremset. Hertil kommer, ofte platin brug i smykker betyder, at prisen er bundet op med de formuer af denne industri.

Det er også vigtigt at bemærke, at flertallet af verdens platin kommer fra kun to områder i verden. Miner i Sydafrika og Rusland tegner sig for en stor del af verdens platin produktion. Som følge heraf kan enhver form for omvæltninger i disse dele af verden, der påvirker produktionen have en betydelig indvirkning på udbuddet af metallet og dermed prisen på platin så godt.

Hvad er proceduren for Savings Bond Redemption?
Hvad er en skattemæssige værdi?
Hvad er en omsætningsafgift?
Hvad er en fordringshaver?
Hvad er en regnskabsmæssig Ratio?
Hvad sker der med mine 401 (k) Når jeg Afslut mit job?
Hvad er Latte Factor ®?
Hvad er Dental uredelighed Insurance?
Hvordan vælger jeg de bedste kommercielle realkreditlån?
Hvad er vandret Analyse?
Hvad er de bedste strategier for at sælge put-optioner?

Leave a Reply

trade online