Hvordan evaluerer jeg Stock Risk?

Stock risiko kan opdeles i enten systemisk-systematiske såvel som specifikke, eller usystematiske, risiko. Systemisk risiko er risikoen for hele økonomien kollapse, og systematisk er risikoen kun aktiemarkedet kollapse. Specifik risiko er tab i en bestemt bestand.

Hvis investor ved, at hverken økonomien eller aktiemarkedet er ved at bryde sammen, vil han ikke ønsker at tage nogen status risiko overhovedet. Uden denne viden, kan han gøre sit bedste for at vurdere risikoen for en bestemt virksomhed, og han kan så diversificere væk nogle af risikoen. Et fornuftigt udgangspunkt er at vurdere fremtidsudsigterne af virksomhedens vigtigste indtægtskilde. For eksempel flyindustrien efter Anden Verdenskrig blomstrede, og det samme gjorde lastbilkørsel industri. Væksten i de industrier, hvis så meget konkurrence om jernbaner, at de blev dårlige investeringer.

Gennemgang af finansielle situation i et selskab er en normal skridt i vurderingen lager risiko. Offentligt ejede selskaber er forpligtet til at indgive reviderede årsregnskab med myndighederne i alle større vestlige lande, hvilket gør finansielle oplysninger til rådighed. Desværre kan disse oplysninger være misvisende. Det er muligt for virksomheder at ansætte kreativ regnskabsføring eller indberetning strategier, mischaracterize finansielle soliditet og stabilitet i en virksomhed.

Læsning analytiske rapporter i et selskab kan også hjælpe med at vurdere risikoen. Professionelle analytikere anser deres interviews af virksomhedernes ledelse at være meget værdifuld. De tror de kan bruge de indsamlede oplysninger i disse interviews for at vurdere virksomhedens fremtidsudsigter, og dermed også det tilhørende lager risiko. Der er en vis risiko forbundet ved at stole på analytiker interviews, men fordi nogle gange virksomhedens ledelse blokerer for publicering af negative oplysninger.

Måske er den bedste tilgang til kontrollen med lager risikoen er gennem diversificering. Ideen bag spredning er, at ingen med held kan vælge aktier, der vil out-udføre det samlede marked, og ingen er altid mulighed for at undgå uventede lager risiko. Ved at have lagre i flere selskaber fordeles mellem de forskellige sektorer på aktiemarkedet, kan man tjene en respektabelt afkast uden at bekymre sig om en virksomhed klarer sig dårligt. En anderledes tilgang til kontrollen lager risiko er at købe aktiemarkedet som helhed, for eksempel ved køb af børsnoterede fonde (ETF). Det er muligt at øge porteføljespredning udover bare aktiemarkedet ved at investere i råvarer futures fond og i fast ejendom. Herved undgås enkelt bestand risiko og samtidig reducerer portefølje eksponering for systematisk risiko.

Hvad er en Contra-konto?
Hvad er uredelighed Forsikring for Nurse Practitioners?
Hvordan indsender jeg en Flood Insurance Claim?
Hvad er fordele og ulemper ved Tracking udgifter?
Hvad er SIPC?
Hvad er Materielle aktiver?
Hvad er amortisering af lån?
Hvad er finanspolitikken planlægning?
Hvad er partikelreducerende?
Hvad er kapitalindkomst?
Hvad er en skattekontrolmekanismer?

Leave a Reply

trade online